Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Pozemek

Zobrazit všechny nabídky

Zobrazit všechny nabídky

Prodej pozemku • 1799 m² bez realitkyŘehenice - Malešín, Středočeský kraj

Řehenice - Malešín, Středočeský kraj
Cena1 900 000 Kč

Tato nemovitost již od 8 058 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Rodinné domy Řehenice

Nabízím čtyři krásné jižně orientované stavební pozemky s nádherným výhledem do okolí.

Velkou výhodu pozemků představuje platné územní rozhodnutí pro výstavbu rodinných domů. Získání rozhodnutí je proces, který zahájení stavby obvykle zdržuje několik let a vyžaduje značné finanční prostředky. Díky již získanému územnímu rozhodnutí lze na nabízených pozemcích stavbu velmi rychle a bezproblémově zahájit.

Lze využít stávající projekt rodinného domu, který je součástí dokumentace k územnímu rozhodnutí, nebo v případě vlastního projektu lze územní rozhodnutí jednoduše změnit. Nový územní plán obce stanoví mírné podmínky: 25 % maximální zastavěnost pozemku, 50 % minimální podíl zeleně, 9 m maximální výška zástavby v hřebenu střechy šikmé (5 m střechy ploché) a 1 NP + podkroví maximální podlažnost.

Ve stávajícím projektu jsou domy navrženy jednopodlažní s variabilní dispozicí 3/4 + KK. Zastavěná plocha má činit 136,1 m2 + kryté stání 13,5 m2, tedy celkem 149,6 m2. Do roku 2018 stavební zákon umožňoval procesně jednodušší stavbu tzv. na ohlášku pro rodinné domy do 150 m2, nově je ohlášení možné pro rodinné domy jakékoliv plochy.

Maximum soukromí a klidný charakter místa i do budoucna zaručuje nový územní plán, který téměř úplně vylučuje další zástavbu v této části obce (včetně celého protějšího svahu, na který je výhled). Pozemky č. 1 a 2 jsou v severní části rovinaté, v jižní části mírně svažité, pozemky č. 3 a 4 jsou v severní části rovinaté, v jižní části více svažité. Pozemky byly nově geodeticky zaměřeny.

Obec Řehenice se nachází v rekreační oblasti Posázaví cca 20 km od Prahy (spojení po tzv. staré benešovské silnici nebo po dálnici D1), 10 km od Benešova a 2 km od Pyšel. Pohostinství a mateřská školka jsou v obci, plná občanská vybavenost je v městě Pyšely. Nejbližší autobusová zastávka Řehenice Křiváček, autobusová zastávka s častějšími spoji Řehenice Babice. Nejbližší vlaková zastávka Pyšely, vlakové nádraží s častějšími spoji Čerčany. V blízkém okolí například golfové hřiště Pyšely, zámek Konopiště, zřícenina Zbořený Kostelec, Vojenské technické muzeum Lešany a vodní nádrž Slapy.

Na pozemcích jsou nově vybudované elektrické přípojky. Voda bude řešena vlastními studnami, odpad jímkami (nebo čističkami). Pozemky budou napojeny na přilehlou stávající asfaltovou komunikaci.

Součástí dokumentace k územnímu rozhodnutí jsou mimo jiné i zpracované hydrogeologické posudky pro plánované studny či odborný posudek stanovení radonového indexu. Kompletní dokumentaci lze na vyžádání zaslat e-mailem.

Historie pozemků a důvod prodeje: Tyto pozemky již více než 200 let patří k sousední chalupě č. p. 10. Několik generací předků současného vlastníka na pozemcích pěstovalo obilí a jiné zemědělské plodiny. Současný vlastník již žádnou zemědělskou činnost neprovozuje, a proto pro pozemky nemá využití. Před několika lety obec Řehenice začala zpracovávat nový územní plán. Kvůli rozsáhlým developerským záměrům ve vzdálenější části obce Dařbož hrozilo, že tyto pozemky budou vyřazeny ze zastavitelného území, a tím ztratí na hodnotě. Díky včasnému získání územního rozhodnutí pro výstavbu rodinných domů se zastavitelnost těchto pozemků v novém územním plánu zachovala.

Na pozemcích neváznou žádné dluhy, zástavní práva, věcná břemena (s výjimkou právě zřizovaného standardního věcného břemene ve prospěch ČEZ Distribuce, a. s., pro účely nedávno vybudovaných elektrických přípojek k plánovaným rodinným domům) ani jiné právní či faktické vady.

V současné době jsou pozemky pronajaty k pastvě koní. Pronájem může být ukončen ve výpovědní době 14 dnů.

Pozemek č. 1 má výměru 1 820 m2 (parc. č. 635/5). Cena 2 500 000 Kč (1 374 Kč/m2). - V JEDNÁNÍ

Pozemek č. 2 má výměru 1 823 m2 (parc. č. 635/3, 982/5 a 983/2). Cena 2 300 000 Kč (1 262 Kč/m2). - REZERVOVÁN

Pozemek č. 3 má výměru 1 830 m2 (parc. č. 982/4). Cena 2 100 000 Kč (1 148 Kč/m2). - PRODÁN

Pozemek č. 4 má výměru 1 799 m2 (parc. č. 982/6). Cena 1 900 000 Kč (1 056 Kč/m2). - PRODÁN

AKTUÁLNĚ JIŽ NENÍ VOLNÝ ŽÁDNÝ POZEMEK. POZEMKY Č. 1 A 2 BY MĚLY BÝT PRODÁNY V NÁSLEDUJÍCÍCH TÝDNECH.

Vzhledem k velkorysé velikosti pozemků odpovídající venkovskému charakteru krajiny je cena za metr čtvereční snížena tak, aby celková cena pozemků byla dostupná. Cena jednotlivých pozemků je odstupňována podle jejich svažitosti.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu546449
VybavenoNevybaveno
Typ pozemkuStavební
Plocha 1 799
VlastnictvíOsobní

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.