Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej domu • 1423 m² bez realitkyKlatovy - Kydliny, Plzeňský kraj

Klatovy - Kydliny, Plzeňský krajČástečně vybaveno
Cena2 500 000 Kč

Tato nemovitost již od 10 602 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Nabízíme k prodeji statek s bývalým hostincem, která se nachází 6 km od Klatov v malebné vesničce Kydliny. Budovy jsou vhodné k rozsáhlé rekonstrukci.

Objekt je po částečné rekonstrukci (střechy – krytina + krov, přípojky elektrika + voda,vytápění elektrokotel a kotel na tuhá paliva) a připraven na další rekonstrukci s proměnou na hospodu, penzion, chalupu, statek, farmu a další.

Celková plocha pozemku činí 2752 m2, z toho zastavěná plocha činí 1423 m2, zahrada a ostatní plochy 1329 m2.

Objekt se nachází v centru obce Kydliny vedle gotického kostela sv. Václava, který je v současné době rekonstruován. Usedlost má dva dvory, skládá se z obytné dvoupatrové budovy – celkem 4 místnosti, dále je zde spižírna, koupelna, prádelna, WC, schodiště, chodba, dále se zde nachází bývalý výčep, hostinská kuchyně s kachlovými kamny a velký sál , který je podsklepený – lednicí na led, a sklepem na pivo, a dále prostorná půda nad celým objektem hostince. Součástí usedlosti jsou hospodářské budovy – stáj, dvě stodoly, dvě kolny, chlívek a dva sklípky na ovoce a zeleninu. Rozsáhlou zahradu s ovocnými stromy je možno využít pro pěstování nebo pastvu.

Usedlost disponuje studnou, napojením na obecní vodovod a kanalizaci, připojením na el. síť.

Obytná budova je cihlová, hospodářské budovy jsou kameno cihlové. V hlavní budově je možné vybudovat půdní vestavbu.

Na pozemcích jsou vzrostlé stromy, zahrady nabízí prostor jak pro relaxaci, tak případně pro chov hospodářských zvířat či pěstování zemědělských plodin.

Veškerá občanská vybavenost je v dosahu 6 km od obce.

Celá nemovitost je ve stavu vyžadujícím kompletní a náročnou rekonstrukci. Přidanou hodnotou je genius loci místa – hostinec byl v provozu dle pamětníků již za Rakouska – Uherska, dle dochovaných reálií byl v provozu během 1. republiky, za Protektorátu i v dobách okupace SSSR – poté byl znárodněn...

Dle dosud zjištěných informací z Císařských povinných otisků map stabilního katastru Čech, byl objekt zaznamenán v mapách již roku 1837. Majitelka je již minimálně čtvrtou generací rodiny, která objekt vlastní.

V současné době zde probíhají vyklízecí práce.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu574091
DispoziceOstatní
Dostupné od9. 9. 2019
Podlaží2
Typ budovyCihla
RizikaPrověřit »
Užitná plocha1 423
VybavenoČástečně
Plocha pozemku2 752
VlastnictvíOsobní
PENBG - Mimořádně nehospodárná

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.