Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej domu 4+kk • 90 m² bez realitky

Cena1 100 000 Kč

Tato nemovitost již od 5 046 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 5,59 %.


Dům pro rekreaci se nachází v přírodní chráněné oblasti Českosaského Švýcarska na zastavěné ploše 288m2 na okraji obce Tisá. K domu náleží pozemek o výměře 5 818m2 a část lesa o výměře 794m2. Na pozemku se nachází vlastní zdroj vody - studánka.

Obec Tisá je bránou k romantickému kraji Labských pískovců. V centru obce návštěvníky přivítá pozdně barokní kostel sv. Anny, od kterého vede přímá cesta do Tiských stěn. Zavede nás do fantastického skalního města s mnoha bizarními pískovcovými útvary. Až do začátku dvacátých let 20. století byl do skal zakázán přístup bez místního průvodce.

Dnes je celá oblast rájem turistů i horolezců, pro které je zde 113 registrovaných lezeckých cest. Vedle Malých a Velkých stěn se severně od Tisé nalézají méně navštěvovaná skalní města - Ostrovské a Rájecké skály. Tisá se nachází v chráněné krajinné oblasti " Labské pískovce" 20 km od krajského města Ústí nad Labem a 5 km od obce Petrovice, kde je hraniční přechod do SRN. Obec leží v Děčínských stěnách, známých jako Českosaské Švýcarsko, ve výšce 550 m.

V roce 2002 se obec stala jedním z celkového počtu osmi zakládajících členů mikroregionu "Labské skály", jejichž společným strategickým cílem je podpořit rozvoj zdejší turistiky - vítejte u nás.

The house for holiday is located in the protected area Czech Swiss and The Elbe Sandstone Rocks, situated on built-up area 288m2 at the edge of village Tisa.

To the building belong land 5 818m2 and part of forest 794m2. There on the land is own source of water - the fountain.

The community of Tisá at 550 meters above the sea level, has 658 permanent residents.

There are regular bus connections to Ústí nad Labem and Děčín, both district towns 20 kilometers distant. The border crossing Petrovice - Bahratal is 6 kilometers far from Tisá.

There are also two marked bicycle routes leading from Tisá Walls all way to Děčínský Sněžník. A 500 meters long ski lift in close proximity to the village is operating during thw winter months.

The Tisá Walls

The Protected Country region Labské pískovce (The Elbe Sandstone Rocks) is a part of an extensice sandstone plateau that originated about 90 million years ago in the Cretaceous Mesozoic period. When the sea covering the northern part of the country retreated it left here layers of sandstone sediments cemented with kaolin, clay and other material. In the course of time the movement of the crust of the earth resulted in cracking of these sediments. Further gradual weathering, erosion, and the drifting away of materials resulted in richly diversified area of deep canyons and vertical walls covered by pictoresque shapes.

The most western part of Labské pískovce (The Elbe Sandstone Rocks) are Tiské stěny (The Tisá Walls) called after the nearby village Tisá.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu12856
Dispozice4+kk
VlastnictvíOstatní
Plocha90
Podlaží1
Typ budovyOstatní

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.