Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Dům
  • Ostatní

Zobrazit všechny nabídky

Prodej domu • 389 m² bez realitkySchodová, Brno - Černá Pole, Jihomoravský kraj

Schodová, Brno - Černá Pole, Jihomoravský krajČástečně vybaveno
Cena13 700 000 Kč

Tato nemovitost již od 58 101 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Prodej krásné prvorepublikové vily v nádherném a klidném prostředí lukrativní brněnské části Černá Pole s krásným výhledem na dominanty Brna. Jedná se o koncový dům, umístěný v jednosměrné, velmi málo frekventované, tiché ulici v blízkosti známé vily Thugendhat, nad oddychovým parkem Lužánky. Dům sestává z 1PP a 4NP. 1.PP není zbudováno zcela pod úrovní terénu a má vlastní okna a dále do něj vede i boční vchod. 1.NP je tedy vyvýšeno nad okolní terén a z okna jedné místnosti je již zde částečný výhled na hrad Špilberk. Tento výhled se ve 3. a 4.NP dále odkrývá a odhaluje další části města včetně kostela sv. Petra a Pavla (Petrov). Dům je mimo jiné vybaven saunou, kulečníkovou místností s barem a obývacím pokojem s krbem. Vedle domu je přistavena dvou-garáž s příjezdem přímo z ulice. Dům i garáž stojí na vlastním rovinatém pozemku o rozloze 508 m2. Oplocení pozemku má branku pro vstup ke vchodu do domu a dále pak ještě bránu pro vjezd na pozemek. Dům je napojen na veškeré IS.

1.PP sestává ze dvou částí:

a) Byt 2kk/ kancelář / ateliér / sklad - má samostatný vchod a plnohodnotné okno s výhledem do vlastní klidné zahrady. Jsou zde 2 na sebe navazující místnosti, kde v zadní z nich je umístěn kuchyňský kout. Krátkou chodbičkou se dále projde do koupelny s WC.

b) Prostory přístupné z prostor domu a zároveň disponující dalším samostatným bočním (obslužným) vchodem. Zde se pomocí chodby dostáváme k malé komoře (s malým oknem; možné využít jako spíž), dále ke skladu (v současnosti sklad dřeva) a prádelně. V zadní části je situovaná odpočinková část se saunou, vlastní koupelnou s WC a relaxační místností.

1.NP

Hlavním vchodem, ke kterému přistupujeme po krátkém vnějším schodišti, se dostáváme do vstupní místnosti. Z této pak k prostoru hlavního vnitřního schodiště (vedoucího do 2NP) a k vedlejšímu vnitřnímu schodišti (obslužnému, vedoucímu jak do 2NP, tak i do 1PP). Hlavní schodiště je dřevěné a s umístěním pod rozsáhlým zdobným oknem je lze považovat za jednu z dominant interiéru. Dále je zde chodba, kterou přicházíme do kuchyně, za kterou se nachází prosvětlená jídelna s velikým oknem s výhledem do zahrady. Na tomto podlaží jsou dále umístěny dva propojené prostorné pokoje (pokoj s krbem a společenský pokoj). K tomuto podlaží přínáleží i samostatné WC.

2.NP

Hlavním i vedlejším schodištěm se dostáváme do prostor 2NP. Zde jsou situovány dvě velké ložnice (jedna s balkonem). Dále je zde koupelna s vlastním oknem, samostatné WC a místnost s oknem, která může sloužit jako pracovna, žehlírna a pod. Na tomto podlaží se dále nachází průchozí pokoj, přes který se dostáváme ke schodišti vedoucímu do 3NP.

3.NP

Schodištěm z 2NP přicházíme do malé chodby, která nás přivádí k samostatnému pokoji s balkonem. Vedle se nachází koupelna s WC. Z chodby je dále přístup k velké kulečníkové místnosti s barem, kuchyňkou a skladem. Tato rozsáhlá místnost s vysokou světlostí se nachází částečně již v podkroví objemného střešního prostoru. Z oken je krásný výhled na město. Z prostor velké kulečníkové místnosti se vysutým dřevěným schodištěm dostáváme do podkrovního prostoru 4NP.

4.NP

Toto podlaží tvoří jedna částečně otevřená podkrovní místnost s vnitřním průhledem do kulečníkové místnosti, umístěné o patro níž. Z okna je překrásný výhled směrem na centrum Brna. Špilberk i Petrov jsou odsud jako na dlani!

V současné době je možné začít dům okamžitě užívat. Je však potřeba provést několik stavebně údržbových prací

- v části pod vnějším přístupovým schodištěm došlo k poškození svodového potrubí (pro odvod dešťové vody), čímž došlo k zatečení vody a tato část přístupového schodiště se částečně uvolnila.

- v oblasti jídelny je potřeba překontrolovat střešní plášť, došlo k zatečení.

Možné využití domu:

Vlastní bydlení pro náročného klienta, kde se nabízí možná kombinace s podnikáním - zřízením kanceláře, ordinace, ateliéru a pod. ve spodní části domu.

Sídlo firmy - je zde možnost využití nemovitosti jako reprezentativní prostory pro sídlo firmy, kanceláře s možností zřízení služebního bytu buď ve spodní části domu nebo ve 3.NP.

Vytvořeni několika bytů - i současný prostor by bylo možné rozdělit na několik samostatných bytových jednotek.

Bytový dům - vzhledem k tomu, že dům sousedí jednou stěnou s vedlejším domem, jež je o 3 podlaží vyšší, otevírá se zde možnost kompletní změny využití nemovitosti a přestavby respektive nadstavby a vytvoření několika luxusních bytových jednotek. Na pozemku zahrady by pak mohla vzniknout potřebná parkovací místa.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu235459
DispoziceOstatní
Podlaží5
Typ budovyCihla
Plocha389
VybavenoČástečně
VlastnictvíOsobní
RizikaPrověřit »

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Balkón
Terasa

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.