Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Chaty a chalupy
  • 2+1, 2+kk, 3+1, 3+kk

Zobrazit všechny nabídky

Zobrazit všechny nabídky

Prodej chaty, chalupy 2+kk • 21772 m² bez realitkyDo Klecánek, Klecany - Klecany, Středočeský kraj

Do Klecánek, Klecany - Klecany, Středočeský krajVybaveno
Cena0 Kč


Prodám soustavu pozemků s několika stavebními parcelami pro rekreační objekty na krásném místě kousek od Prahy. Na jednom z pozemků je celoročně obyvatelná chata. Celková výměra 21.772 m2, kde tvoří většinu pozemků 50 letstarý les se vzrostlými listnatými stromy. Část pozemku (1800 m2) je odlesněná a připravena na vyjmutí z půdního fondu lesa, v souladu s územním plánem. Přes pozemek protéká Klecanský potok, podél příjezdové cesty. Pozemek je svažitý, jižní slunný svah, který ústí v krásnou tichou louku. Před 6 lety byly vytvořeny základní terasy, udělán vrt s výbornou vodou a vysokou vydatností a přívodem vody k chatě a vyveden k zavlažování pozemku. Na pozemku je zpracován projekt pro kořenovou čistírnu vody a je vybagrován, je možno uložit i septik. Pozemky byly v roce 2011 základně rekultivovány, zmulčovány a udělána permakulturní výsadba. Není v současné době udržována, ale dá se v systému permakultury pokračovat. Pozemky jsou yměřeny, je uděláno i přesné zaměření chaty (dokumentace) vč. Statického posudku. Je také zpracován vodohospodářský projekt na brod (v souladu s lesním i vodním zákonem, povolením od Lesy ČR), pro vjezd na pozemek autem. Aktuálně se parkuje před potokem u cesty, kde jsou 3-4 parkovací stání.

V horní části svahu je celoročně obyvatelná zrekonstruovaná chatka (původně z 50. let), s obytnout plochou 50 m2, se suchým podsklepením a přistavěnou technickou místností. Chatka je nově zrekonstruována a plně zařízena. Součástí je krásná dřevěná francouzská kuchyň, s plynovým sporákem, vestavěnou lednicí a místem pro pračku. Koupelnový kout se sprchou. V obývací místnosti s výhledem do korun stromů jsou krbová kamna s troubou a vstup do podsklepení, které je užíváno jako úložný prostor/šatna. Součástí horní místnosti je lodžie. Před chatou je terasa. Záchod je suchý ekologický a je součástí stavby. Odpady na napojení na septik jsou připraveny a položeny. Chata je udržována.

Pro toto místo je zpracována kompletní stavební dokumentace pro „obytnou věž“ od Prof. Martina Rajniše. Projekt je součástí prodejní ceny.

Na pozemku bylo registrované hospodářství (kamerunské kozy, ovce, králíkárna a koně). Pozemky jsou situovány v tichém a klidném údolí, cca 500 m od řeky Vltavy a přívozu s mezinárodní cyklostezkou vedoucí z Prahy do Drážďan. V rámci údolí jsou jen 4 sousední chatky, kde 3 jsou využívány pouze sezónně, ve 4. Žije trvale mladá rodina.

Na pozemek s obytnou chatou navazuje další malebný komplex pozemků s druhým rekreačním objektem s celkovou výměrou 1547 m2. Vizuálně je místo zcela odstíněno a ústí do tiché louky. Přes pozemek protéká Klecánský potok.

Místo má obrovský potenciál stát se zelenou oázou na kraji Prahy, je dost velké na vznik rodinného resortu nebo podnikatelského záměru příměstského charakteru (lesní bistro, malé hospodářství, eko centrum). Vedení obce tento záměr podporuje. Je zpracován i záměr, který byl od roku 2011 postupně realizován.

Dostupnost do Prahy je výborná – autobusem (Klecany-Kobylisy), autem přes Kobylisy nebo příozem na vlakové nádraží Roztoky u Prahy, 9 min. do centra vlakem, příp. po cyklostezce 15 min do Trojy.

Prohlídky jsou možné po předchozí domluvě. Kontaktní e-mail: Jindra.vejvodova@gmail.com.

Seznam dokumentace, která je součástí kupní ceny:

• Projekt studny (realizován, kolaudován)

• Projekt kořenové čistírny odpadních vod (udělána příprava, zatím nerealizován)

• Zaměření chaty

• Statický posudek (pro stavbu 4 podlažní „obytné věže“)

• Projekt Prof. Martina Rajniše na „obytnou věž“

• Kompletní komunikace s úřady (obec, stavební úřad, vodohospodářský, Lesy čr, revírník atd.)

Cena na vyžádání.

Land with several building plots for recreational objects in a beautiful place near Prague. On one of the plots is a habitable cottage all year round. The total area of ​​21,772 m2, where most of the land is 50 years old forest with grown deciduous trees. Part of the plot (1800 m2) is deforested and ready to be removed from the forest soil fund in accordance with the land-use plan. Crossing the Klecansky brook, along the driveway, runs through the land. The land is a sloping, southern sunny slope that leads to a beautiful quiet meadow. Sixty years ago, base terraces were created, made a well with excellent water and high yield and water to the cottage and led to irrigate the land. A project is being prepared for the root of the water treatment plant and is dredged, and the septic tank can be stored. The lands were basically recultivated, plummeted and made permaculture plots in 2011. It is not currently maintained but can be continued in the permaculture system. The land is yměřeny, it is made also the exact orientation of the cottage (documentation) incl. Static review. There is also a water management project on the ford (in compliance with the Forest and Water Act, permission from Lesy ČR), for entering the land by car. Currently, it is parked in front of a stream where there are 3-4 parking spaces.

     On the upper part of the slope there is a year-round habitable reconstructed cottage (originally from the 1950s), with a living space of 50 m2, with a dry basement and a technical room. The cottage is newly renovated and fully furnished. It features a beautiful wooden French kitchen, with a gas stove, a built-in fridge and a washing machine. Bathroom with shower. In the living room with a view of the tree crowns, there is a fireplace with a stove and access to the basement, which is used as a storage room / cloakroom. The top room is a loggia. In front of the cottage there is a terrace. The toilet is dry and it is part of the building. Sink waste is prepared and laid. The cottage is maintained.

     The complete building documentation for the "residential tower" from Prof. Martin Rajniš. The project is part of the sale price.

The land was a registered farm (Cameroon goats, sheep, rabbit and horses). The land is situated in a quiet and quiet valley, about 500 m from the Vltava river and a ferry crossing from Prague to Dresden. Within the valley there are only 4 neighboring chalets, where 3 are used only seasonally, in 4. The permanent young family lives.

     The plot with a residential cottage continues another picturesque complex of land with a second recreational object with a total area of ​​1547 m2. Visually, the place is totally shielded and lands into a quiet meadow. The Klecánský brook flows through the land.

     The site has an enormous potential to become a green oasis on the edge of Prague. It is large enough to create a family resort or business idea of ​​a suburban character (forest bistro, small economy, eco center). Municipality leadership supports this intention. There is also a plan that has been implemented since 2011.

     Accessibility to Prague is excellent - by bus (Klecany-Kobylisy), by car via Kobylisy or by tram to the railway station Roztoky u Prahy, 9 min. to the center by train, after cycling 15 min to Troja.

Tours are possible after prior arrangement. Contact e-mail: Jindra.vejvodova@gmail.com.

List of documentation included in the purchase price:

• Well project (implemented, approved)

• Project of root waste water treatment plant (prepared, not yet implemented)

• Focus of the cottage

• Static report (for building 4 storey "residential towers")

• Project Prof. Martin Rajniš on the "residential tower"

• Complete communication with the authorities (municipality, construction office, water management, forests cr, forestry, etc.)

Price on request.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu433045
Dispozice2+kk
VlastnictvíOsobní
Užitná plocha21 772
VybavenoVybaveno
Typ budovyOstatní

Co tato nemovitost nabízí?

Balkón
Terasa

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.