Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej domu • 560 m² bez realitkyZámecká, Pardubice - Pardubice, Pardubický kraj

Zámecká, Pardubice - Pardubice, Pardubický krajVybaveno
Cena50 000 000 Kč

Tato nemovitost již od 212 048 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


MĚSTSKÝ DŮM / ZÁMECKÁ RESTAURACE - HOTEL / - CENA K JEDNÁNÍ !!

Přízemí:

• restaurace, bar, vstupní hala, kuchyně, chladící box, sklady, hlavní hala s výtahem, 186,5m2

1NP

• 6 pokojů s vybavením, samostatné sociální zařízení ( sprchový kout / vana ), TV, wi-fi, hala s výtahem 186,5 m2

2NP

• 3 apartmány - 186,5 m2 hala s výtahem

K dispozici : prádelna, žehlící místnost, společná kuchyň

Dále samostatný mezonetový dvoupokojový byt v podkroví s výhledem na zámek, kulaté schodiště, velká centrální hala, klimatizace.

Rekonstrukce : 1995

Pardubice, Pardubice-Staré Město, Zámecká č.p. 17

Vnitřní město; hlavní městská čtvrť, historické centrum města

památková ochrana: KP, PR(OP)

Dvoupatrový řadový dům, z části nad průchodem do Kostelní ulice, se složitým stavebním vývojem započatým v pozdní gotice je opatřený cennou klasicistní fasádou z poč. 19. století s pilastry ve vysokém řádu. Důležitý prvek v řadě domů Pernštýnské ulice.

Zámek Pardubice : v sousedství

Tyršovy sady : v sousedství

Řeka Chrudimka : 100 m

Řeka Labe : 200 m

Kostel Sv. Bartoloměje : 50 m

Galerie města Pardubic : 30 m

Vhodné jako samostatné ubytování pro turisty nebo jako služební byty pro zaměstnance zahraniční společností etablovaných v lokalitě Pardubice, Hradec Králové apod.

ANOTACE

Dvoupatrový řadový dům, z části nad průchodem do Kostelní ulice, se složitým stavebním vývojem započatým v pozdní gotice je opatřený cennou klasicistní fasádou z poč. 19. století s pilastry ve vysokém řádu. Důležitý prvek v řadě domů Pernštýnské ulice.

POPIS PAMÁTKOVÉ HODNOTY

Podstata MPR, důležitý prvek v řadě domů Perštýnské ulice, doklad vývoje městské architektury v minulých staletích.

STAV ZACHOVÁNÍ PAMÁTKOVÉ HODNOTY

Dobrý.

POPIS

Dvoupatrový řadový dům s průchodem do Kostelní ulice v levé části přízemí. Fasáda o čtyřech okenních osách je v levé části mírně zalomená. V přízemí je pokryta pásovou rustikou a prolomena čtyřmi polokruhově zaklenutými otvory – vlevo průjezd a vpravo tři otvory s plochým ostěním a novodobými výkladci. Nad přízemím probíhá vespod profilovaná kordonová římsa, na kterou nasedají pilastry svazující patra. Na okrajích fasády jsou pilastry jednoduché, v centru fasády rámují střední osu pilastry zdvojené. Pilastry mají kubické sokly a římsové hlavice a nesou volutové konzoly, které podpírají profilovanou korunní římsu ve vrcholu fasády. Okenní otvory jsou pravoúhlé, obdélné na hranolových parapetech, v 1.p. nesou konzoly jednoduché vyžlabené konzoly, ve 2.p. volutové konzoly. Okna mají poutec ve dvou třetinách výšky, a v horní výklopné třetině jsou rozdělena svisle na tři části, z nichž střední je ještě rozdělena horizontálně na polovinu. Šambrány jsou stejné v obou patrech – ploché, rozdělené ve třetině výšky na obou okrajích závěsem s kapkou. Ve středu horizontálního překladu je lichoběžníkový klenák. Nadokenní výplň sestává z plochého pásu, který se zalamuje po třech stranách obdélníka a ve spodní části je zakončen kapkami. Okna 2.p. nemají suprafenestry, okna 1.p. mají v krajních osách přímé suprafenestry a ve středních trojúhelné. Barevnost fasády bílá s růžovými detaily. Boční fasáda do ulice Kostelní o čtyřech nepravidelně rozmístěných osách. Za průchodem je na krčku jedno okno s pískovcovým lištovým ostěním a profilovanou suprafenestrou. Na bočním průčelí jsou v přízemí zprava: vchod a dvě velká segmentově zaklenutá okna s lištovými ostěními. V patře jsou ve svou levých osách okna v lištových ostěních a malé segmentově zaklenuté okénko vpravo. Následuje profilovaná kordonová římsa a nad ní tři obdélná okna 2.p. v lištových ostěních. Dům je přes ulici rozepřen polokruhově zaklenutým prampouchem, krytým nahoře prejzy. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí. INT: Průchod sklenut segmentově mezi pasy. Jižní křídlo podél Kostelní ulice sklenuto vpředu valenou klenbou s výsečemi, v zadním traktu plackou. Vstupní chodba vpravo klenuta valenou klenbou s pasy a výsečemi. Po prvních dvou polích je chodba předělena v hloubce traktu příčkou. Z chodby ve středu dispozice vstup na schodiště pokryté teracem. Vzadu z chodby přístup do vnitřního dvorku nově krytého prosklenou konstrukcí. Uprostřed dvorku vestavěná prosklená výtahová šachta. Fasády vnitřního dvorku obloženy leštěným plechem.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu448704
DispoziceOstatní
Podlaží2
Typ budovyCihla
RizikaPrověřit »
Užitná plocha560
VybavenoVybaveno
VlastnictvíOsobní
PENBB - Velmi úsporná

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.