Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Dům
  • 5+1, 5+kk, 6+1, 6+kk

Zobrazit všechny nabídky

Zobrazit všechny nabídky

Prodej domu 5+1 • 170 m² bez realitkyToužimská, Teplá - Teplá, Karlovarský kraj

Toužimská, Teplá - Teplá, Karlovarský krajVybaveno
Cena4 500 000 Kč

Tato nemovitost již od 19 414 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 5,04 %.


Nabízím k prodeji kvalitní novostavbu dvoupodlažního rodinného domu bez podsklepení (PENB třídy A – mimořádně úsporná budova s měrnou roční spotřebou energie 38 kWh/(m2*rok), tepelná ztráta objektu 7 kW při venkovní výpočtové teplotě -15 oC) na vlastním pozemku o rozloze 1938 m². Dům byl zkolaudován v roce 2014. Nachází se na klidném místě s nerušeným výhledem do přírody na okraji obce Teplá. V přízemí je vstupní zádveří, hala se schodištěm, obývací pokoj s jídelnou a kuchyní, koupelna/WC, spíž a garáž s kotelnou. Na obývací pokoj navazuje terasa. Schodiště do podkroví je velice vkusně obloženo dřevem z masivního dubu evropského. V podkroví jsou tři ložnice, pracovna a koupelna/WC. Užitná plocha domu je 170 m2 vč. 30 m2 garáže (+ prostorný půdní prostor nad podkrovím využitelný pro skladování)

Dům je umístěn na velice mírně svažitém pozemku s hlavní orientací ve směru k jihu.

Vytápění domu a ohřev teplé vody ve 300 l zásobníku je zajištěn tepelným čerpadlem vzduch-voda Mitsubishi Power Inverter (se záložní elektropatronou). Rozvod ústředního topení je v celém objektu prostřednictvím podlahového topení s individuální regulací jednotlivých místností prostorovými termostaty.

Pro chvíle pohody nebo případného výpadku el. proudu lze celý dům nezávisle plnohodnotně vytápět též pomocí krbových kamen Romotop Tala 12 vhodně umístěných ve středu přízemí objektu v blízkosti schodiště zajišťujícího příjemnou distribuci tepla do podkroví.

Pro úplnost je v domě provedena příprava rozvodů k případné doplňkové instalaci solárních kolektorů i plynového kotle.

Dům je vybaven nadstandardní řadou vestavných spotřebičů Siemens.

Dům je osazen plastovými trojsklennými okny vč. trojsklenných střešních oken Roto Designo R8, na které je provedená kabelová příprava v případě budoucího osazení venkovními elektrickými roletami.

Dům je napojen na obecní kanalizaci a vodovod. Pro splachování, praní a zalévání je proveden druhý rozvod zásobený dešťovou vodou.

Obvodové konstrukce jsou vyzděny z bloků Porotherm EKO+ Profi 44 v kombinaci s 36,5 T Profi, sokl odizolován extrudovaným polystyrenem do hloubky 120 cm, podlaha zateplena 13 cm podlahového polystyrenu a podkroví zatepleno vatou Isover Unirol Profi celkové tloušťky 32/42 cm.

Dům je vhodný zejména pro zájemce, který od nemovitosti jako takové prioritně očekává kvalitně odvedenou práci při výstavbě, použití kvalitativně nadstandardních stavebních a instalačních materiálů, snadnou realizaci dalších vylepšení v průběhu užívání, technicky promyšlenou užitnou hodnotu objektu a velice nízké provozní náklady (doložitelné fakturami za energie za poslední 3 roky, odkdy je dům v trvalém užívání 4 člennou rodinou - aktuálně roční spotřeba energií říjen 2016 / říjen 2017 činí 17.428 Kč, resp. 6,83 MWh, tzn. měsíční náklady na energie 1.460,-). Dům je např. velice snadné upravit bez stavebních zásahů na dvougenerační užívání – podkroví má samostatné silnoproudé rozvody s předinstalovanou rezervní elektrokabeláží a ve zdi zakončenou zaomítnutou vodoinstalací pro případné zřízení druhé kuchyně v podkroví. Stejně tak je velice jednoduché z celé spíže zrealizovat velký chladící box (spíž je kompletně tepelně odizolovaná a je do ní z fasády naveden rozvod na zapojení chladící jednotky vč. odvodu kondenzátu do kanalizace). Po domě je rozvedená datová kabeláž a jsou provedené prostupy např. na případnou budoucí neinvazivní instalaci fotovoltaického systému (na jižní část střechy) s akumulací energie do baterií.

Na domě zbývá provést finální úpravu venkovní omítky (hrubá omítka je hotová), což novému majiteli umožňuje volbu, do jakého kabátu svůj dům oblékne a má stále možnost např. upravit pozici či rozšířit počet venkovních světel nebo zásuvek. To stejné platí o koupelně v podkroví, kde zbývá nalepit obklady dle vkusu.

Technická dokumentace včetně velice detailní fotodokumentace průběhu celé stavby a umístěním kompletních rozvodů všech sítí v celém objektu je samozřejmě k dispozici. Jako majitel domu jsem si velkou část stavby prováděl pečlivě sám a znám tedy veškeré technické detaily domu, které jsem si důkladně zdokumentoval. Ve srovnání s vypracovaným průkazem energetické náročnosti (PENB) jsou skutečné tepelné ztráty ještě nižší díky použití ještě účinnějších stavebních materiálů, než se kterými počítal projekt stavby, což ilustruje výše zmíněná skutečná roční spotřeba energií.

V obci je veškerá občanská vybavenost (škola, školka, obchody, restaurace, praktický lékař) s množstvím turistických zajímavostí v okolí a malebnou a čistou krajinou. Mariánské Lázně 14 km, Karlovy Vary 40 km, Plzeň 50 km, Praha 120 km.

I díky velké zahradě s dokončenými terénními úpravami a klidnému prostředí je dům ideální např. pro rodinu s malými dětmi.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu479273
Dispozice5+1
Podlaží2
Typ budovyNízkoenergetická
RizikaPrověřit »
Plocha170
VybavenoVybaveno
VlastnictvíOsobní
PENBA

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.