Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej domu • 192 m² bez realitkyNalžovice - Nalžovice, Středočeský kraj

Nalžovice - Nalžovice, Středočeský kraj
Cena3 100 000 Kč

Tato nemovitost již od 13 147 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Nabízím Vám k prodeji nemovitost, která je primárně určena k částečné rekonstrukci.

Situovaná je v nádherné lokalitě Středního Povltaví, v obci Nalžovice (lokální část Červený), nedaleko rybníku Musík, který je největším rybníkem na Sedlčansku ve Středočeském kraji. Místo leží 6 km od Sedlčan, 52 km jižně od Prahy a je výborně dostupné i autobusovou dopravou z Prahy (v rámci PID 6.pásmo), s dochozí vzdáleností 900 m od zastávky; i přesto je nemovitost ve velice klidné lokalitě, obklopena nádhernou venkovskou krajinou, krásnou přírodou a řadou historických objektů a pozůstatků dávných kultur v blízkém okolí.

Jedná se o venkovské stavení, původní chalupu cca 120 let starou, vystavěnou z kamene, ke které je přisazena stodola postavená převážně z cihly + částečně z kamene - v roce 1996 zrekonstruovaná a přizpůsobená k obývání.

Obě části nemovitosti jsou k sobě těsně přisazené, spojené vstupní venkovní terasou přístupnou ze dvora, který je úrovní cca o patro níž. Dvorek je oddělen od příjezdové obecní cesty tarasem se vstupními dvírky a vjezdovými vraty. Původní dům je částečně podsklepen dvěma menšími sklípky s nižším podhledem, obytná stodola disponuje jedním větším sklípkem a prostornou místností (garáží) ze které je možný přístup na menší zahradu za domem. Všechny sklípky i garáž jsou přístupné ze dvora.

Původní kamenný dům má v 1.NP dvě hlavní místnosti, spojené malou chodbičkou se vstupními dveřmi do domu; z jedné z obývacích místností lze vystoupat po schodech do částečně zobytněného podkroví; dále můžeme vejít do útulné kuchyňky (a pokračovat do koupelny s WC koutem). Z útulné "letní" kuchyně vyjdeme druhými vstupními dveřmi ven z domu na venkovní terasu cca 8 m dlouhou a pokračujeme do druhé, samostatné části domu (původní stodoly).

V druhé části domu se nachází místnost s jídelnou a kuchyňským koutem, dále pak hlavní obývací prostor (atelier), tj. otevřená místnost až do proskleného štítu s galerií na spaní (mlynářské schody), dále je zde, dveřmi oddělená, malá koupelna se sprchovým koutem, WC a oknem do dvora.

Za domem se rozprostírá, nad úrovní příjezdové komunikace, menší zahrada se staršími ovocnými stromy, dvěma jehličnany, poblíž domu je zde umístěna nepropustná jímka 6m3 a dále kopaná studna ; druhá - vrtaná studna se nachází na dvoře.

V celém objektu se topí lokálně v jednotlivých místnostech, kombinace kamen či krbu na pevná paliva s podlahovým vytápěním, případně el. přímotopy; do domu je zavedená voda z vlastní studny, ohřívaná opět lokálně, v bojleru.

Stav nemovitosti považuji za uspokojivý, bydlel jsem zde sám, svého času i několikrát s nájemníkem s dítětem, v jedné či druhé části domu, nicméně některé prvky stavebního charakteru (velké okno ve štítě, část dřevěné podlahy v kamenném domě) je třeba zrekonstruovat. Nemovitost prodávám z části vybavenou několika kusy selského nábytku, vestavěnou stěnou v podkroví a dalšími drobnými interiérovými doplňky.

Dům má své osobité kouzlo, stejně jako krajina a prostředí, ve kterém se nachází; několik domů v této klidné části obce je obydleno jak stálými obyvateli, tak i lidmi, kteří se jezdí rekreovat. Tato část obce má svůj půvab a styl, podložený láskou a rozumem těchto přátelských lidí.

Více informací Vám rád poskytnu přes telefon. Osobní návštěvu vítám.

Jiří Ložek.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu503132
DispoziceOstatní
Podlaží2
Typ budovyOstatní
Užitná plocha192
VybavenoNevybaveno
VlastnictvíOsobní
RizikaPrověřit »

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.