Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej domu 7+1 • 365 m² bez realitkyStružnice - Stráž u České Lípy, Liberecký kraj

Stružnice - Stráž u České Lípy, Liberecký krajVybaveno
Cena3 200 000 Kč

Tato nemovitost již od 13 571 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Bývalý statek využívaný pro rekreaci, Stráž u České Lípy

Cena: 3,2 mil. Kč (128 000 €)

Obytná budova: Cihelná, přízemní část bývalého chlévu kamenná

Bývalá konírna: Kamenná

Stav objektu: V dobrém stavu, průběžná údržba

Poloha domu: Samostatná

Umístění objektu: Na kraji obce

Počet budov: 2 (obytná budova + bývalá konírna s přístřeškem na auto)

Počet podlaží obytná budova: 3 (částečně sklep, přízemí, patro, podkroví)

Počet podlaží konírna: 2 (přízemí + podkroví)

Zastavěná plocha celkem: 277 m2 (nezapočítány neuzavřené přístřešky na auto a před vstupem)

Užitná plocha celkem: 365 m2 (nezapočítány využitelné plochy přístřešků a obou podkroví)

Plocha pozemku: 2 058 m2

Vytápění: Lokální, tuhá paliva

Elektřina: 230 V / 400 V

Voda: Vlastní studna na pozemku, domácí vodárna Sigma Darling

Kanalizace: Septik s přepadem se vsakováním do terénu

Popis:

Bývalý statek s romantickým výhledem na krajinu Českého středohoří, vhodný k trvalému bydlení, se nachází jen pár kilometrů od České Lípy, v malebném klidném koutě na kraji obce Stráž u České Lípy. Obytná budova a bývalá konírna poskytují dostatek prostoru nejen pro bydlení, koníčky a rekreaci, ale mají i potenciál pro případné podnikání (řemesla, dílna, pronájem části nemovitosti a podobně).

Do domu se vstupuje ze dvora přes verandu do velké centrální síně, odkud se jde doleva do bývalého kamenného chléva (nyní dílna 58 m2), doprava do společenské místnosti s kuchyní a skladem (67 m2) a po schodišti do patra. V patře jsou celkem 4 pokoje (dohromady 98 m2), kuchyň s jídelnou (30 m2) a dále z chodby přístupná koupelna s WC a spíž. Pokoje jsou vybaveny starožitným a běžným nábytkem. Do podkroví (111 m2 s výškou nad 120 cm) se jde po schodech, má rovnou podlahu, a umožňuje tak bezproblémové zobytnění. Dům je částečně podsklepený, plocha sklepů, přístupných po vnitřním schodišti, činí včetně chodby 34 m2. V kamenné budově bývalé konírny jsou 2 sklady (celkem 41 m2) a půda (44 m2). Prodej je včetně vnitřního zařízení, základního hospodářského vybavení (ruční nářadí, žebříky, sekačka na trávník apod.) a zásoby dřeva.

V současnosti je nemovitost využívána k rekreaci. Dům i zahrada se vzrostlými stromy jsou v dobrém, udržovaném stavu. Objekt má číslo popisné, je zavedena třífázová elektřina (2016 nová přípojka ČEZ), voda je z vlastní studny, vytápění kamny na dřevo a na uhlí. Přístup k domu je po cestě zpevněné štěrkem cca 100 m po rovině od místní vyasfaltované komunikace. Parkování je bez problémů na pozemku, na konírnu navazuje zděný přístřešek pro auto. Vzdálenost od centra České Lípy 7 km, obec Stružnice 2,5 km (obchod, restaurace, vlakové nádraží, obecní úřad), nebližší zastávka autobusu na okraji obce 1,4 km.

The former farmhouse with a romantic panorama of the Central Bohemian Highlands, is located in a quiet area on the outskirts of Stráž u České Lípy.

The residential building and the former stables provide enough space not only for permanent living and/or recreation but also have potential for business usage. (equipped workshop, pub, Airbnb, etc.).

The house is accessed from the garden through a porch. From the large central hall, one can access the former stone barn (now workshop, 58 m2) to the left, or the "pub" with kitchen and storage room (67 m2, to the right) and also the staircase to the first floor. Upstairs there are 4 rooms (98 m2 in total), a kitchen with a dining room (30 m2) and a bathroom with toilet and a small pantry, all accessible from a common corridor. Also from this corridor a staircase leads to the attic (111 m2 with height over 120 cm) which can be easily converted to a living area.The rooms are furnished with antique and common furniture.

Under the house is partly cellar (34 m2 incl. corridor), also accessible through the internal staircase. In the stone building of the former stables are 2 storage spaces (41 m2 in total) and attic (44 m2) both accessible from the carport.

Price includes internal equipment, basic gardening equipment (hand tools, ladders, lawn mowers, etc.) and wood supplies.

Currently, the property is used for occasional recreation. Both the house and the garden with all the trees are well maintained.

The building has a street number (which is requirement for permanent living), three-phase electricity (in 2016 new was established connection to supplier), the water is from its own well, wood/coal stove heating.

Access to the property is via a public gravel road (cca 100m to paved street). Plenty of parking space available on site and also carport available.

Distance from the city centre of Česká Lípa: 7 km

Distance from the village Stružnice: 2,5 km (shop, restaurant, train station, municipal office). Nearest bus stop is at the edge of the village: 1,4 km.

Distance from Prague (CZ) /Dresden (DE): approx. 90km

We are the owner of the property and we can provide you with complete support through the whole process in English / German / Czech

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu514784
Dispozice7+1
Podlaží3
Typ budovyOstatní
Užitná plocha365
VybavenoVybaveno
VlastnictvíOsobní
RizikaPrověřit »

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.