Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Chaty a chalupy
  • 2+1, 2+kk, 3+1, 3+kk

Zobrazit všechny nabídky

Prodej chaty, chalupy 2+kk • 115 m² bez realitkyVělopolí - Vělopolí, Moravskoslezský kraj

Vělopolí - Vělopolí, Moravskoslezský krajČástečně vybaveno
Cena1 450 000 Kč

Tato nemovitost již od 6 149 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Na pozemku p.č. 210/29 se nachází soběstačný (ostrovní) rekreační objekt Iceland Vault jako v terénu skrytá stasvba. Architektonický záměr vychází ze dvou inspirativních zdrojů – jihomoravských vinných sklípků a z typických islandských staveb s drnovými střechami, který při realizaci vyústil v malebnou a s krajinou téměř splývající stavbu připomínající pohádkové „hobití domečky“ s technologií 21. století. Objekt má samostatnou a soukromou příjezdovou cestu (pozemek p.č. 210/5) a v terénu zaříznutou terasu pro venkovní posezení. V přízemí je společenská místnost s kachlovými kamny (20m2), šatna(7,6m2), koupelna s vanou (2,95m2), samostatné WC (2,95m2) a dvě skladové půlklenbové komory s technologickým zázemím a kuchyňkou (2x24m2). V útulném podkroví, které je rovněž pod úrovní upraveného terénu volně dostupného z balkónu, je ložnice (30,3m2) a koupelna se sprchou a WC (4,3m2). Celková užitková plocha objektu je 116,1m2.

V listopadu 2018 byla dokončena koncepce soběstačného/ostrovního domku - vlastní studnová voda, TUV, TV i elektřina z hybridní fotovoltasické elektrárny na střeše s plně automatickým uložištěm elektrické energie i se 300l zásobníkem TUV a 500l zásobníkemTV. Objekt není nutné zabezpečovat na zimu, je automaticky dotápěn energií ze slunce, je odolný extrémním klimatickým vlivům, neúprosně destrukčním pro běžné obytné objekty, vč. odolnosti i dlouhodobým blackoutům. Energeticky soběstačný a bezpečný! Navíc neplatíte nájemné ani energie. Objekt má rovněž instalováno automatické větrání s fotovoltaickým zdrojem, které v době nepřítomnosti vhání předehřátý vzduch do objektu. Dolů po ose objektu Iceland Vault je v lesíku samostatná studna s malým rybníčkem se sypanou hrází (ppč. 209/1 a 209/2). Zdánlivá bezcennost přilehlých pozemků a rybníčku (zahrnuto v ceně) může být v jiném čase zcela iluzorní. V této souvislosti je možno zdůraznit, že tento objekt poskytuje více, než je při prvním pohledu zjevné a zvláště jeho koncept soběstačnosti mu dává výhody v oblasti rekreačních a zahradních objektů. Jestliže má spoustu výhod jako rekreační objekt i s několikaměsíčními pobyty a s možností jej užívat i v zimě (nezazimovává se jako jiné rekreační objekty) a je takto i okamžitě uživatelný, není připraven pro trvalé celoroční bydlení. Odhad tržní ceny souboru nemovitostí byl vpracován bez hybridní fotovoltaické elektrárny (pořizovací náklady HFVE s technologií automatického topného systému 500.000Kč) dokončené v 11/2018 a je 1.600.000Kč, přičemž prokazatelné souhrné investiční náklady převýšily 3.000.000Kč. Odečteme-li z prodejní ceny HFVE s technologií vícestupňové akumulace přebytkové energie (dokončeno před pár dny), odpovídá její výše (pod milión) spíše pouze ceně stavebních pozemků.

Popis technologie vícestupňového ukládání přebytkové energie pro náročnější zájemce :

Objekt je vybaven špičkovou technologií 21.století a v rámci mého osobního nadšení není vůbec přehnané tvrdit, že, byť jen podobná technologie, nebyla vůbec dostupná ve století dvacátém. 18 vysokovýkonných fotovoltaických panelů obvykle dodává více energie, než se v objektu spotřebovává. Primárně se tyto přebytky ukládají v SaveBoxu se špičkovými lithio-železo-fosfátovými bateriemi (žádné zastaralé olověné). Snadno navýšitelná kapacita uložené energie je nyní4,5kWh.Teprve poté, co je dosaženo plné akumulace v SaveBoxu, jsou další přebytky ukládány do 300l zásobníku užitkové vody (TUV), který je přes výměník propojen s 500l zásobníkem topné vody (TV). TUV je rovněž automaticky nahříván i solárním ohřevem s trubicovým vakuovým kolektorem a vlastní řídící jednotkou a dále i tepelným výměníkem v krbu. Tento plně automatický systém tedy zajišťuje, aby rozsáhlý topný okruh s velkoplošnými radiátory s termostatickými hlavicemi vyhříval jednotlivé prostory dle požadavků (snadné nastavení teploty na termohlavici) tak, aby uživatel vždy přicházel do komfortně temperovaného objektu s dostatečnou zásobou TUV i elektrické energie pro období nedostatečného osvětlení. V tomto směru je potřeba poznamenat, že instalovaná HFVE dodává vyrobenou energii i v době, kdy je pod markem a slunce není na obloze ani vidět. Automatické větrání s vlastní regulací reagující na vhodné počasí pro větrání v době dlouhodobého neužívání je jen malou třešničkou na dortu technologického vybavení plně automatizovaného provozu pracujícího bez obsluhy. V době, kdy v objektu nikdo není si tento systém samostatně řídí distribuci energie tak, aby zajistil co největší komfort při vašem příchodu a vy můžete sledovat jeho činnost na stránkách monitoringu své fotovoltaické elektrárny zajišťené firmou Fit Craft Energy, která rovněž zdarma a denně sleduje její bezchybný provoz.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu526070
Dispozice2+kk
VlastnictvíOsobní
PENBA
Plocha115
VybavenoČástečně
Typ budovyCihla

Vybíráte ?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.