Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej domu 7+1 • 280 m² bez realitkySušice - Vrabcov, Plzeňský kraj

Sušice - Vrabcov, Plzeňský krajVybaveno
Cena1 080 000 Kč

Tato nemovitost již od 4 580 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


http://1ila.rajce.idnes.cz/dum_na_prodej_-_Zaluzi_u_Susice_-_okres_Klatovy/#

Krásný dům s výhledem na jedné straně na kašperk hrad a na druhé dolů do podhůří, velká zahrada, více fotek v linku.

Bližší popis prodávané nemovitosti „ŠUMDUM“ v Záluží u Sušice č. p. 12 okr. Klatovy

Zastavěná plocha parc. 24/2 …280m2, parcela + stav. parcela celkem …1150m2

Počet místností 7 + velká půda + podkrovní místnost, dvougenerační

Pěkné okolí, nádherný výhled, klid

Bližší popis a průběh rekonstrukce:

V roce 1997 jsme objekt – bývalý zájezdní hostinec koupili a začali ho pro sebe velmi důkladně, poctivě a s cílem komfortu rekonstruovat. Původní záměr byl provozovat zde penzion – proto i zcela nová elektroinstalace podle nejnovějších norem umožňuje dva samostatné elektroměry a dvě oddělené jednotky (nemusí se využít). Spodní část domu má po vstupu do chodby schodiště do patra (nové, vyrobené na míru z modřínových fošen). Vstupní chodba má stěny i strop obloženy borovicovými palubkami. U vstupu je centrální elektrorozvaděč s asi 20ti jističi.

Kotelna a topení:

Rovně se z chodby vstoupí do kotelny se dvěma boilery a s připravenou odbočkou teplovodního vytápění pro další kombinovaný boiler. V pravém rohu kotelny jsou ještě dveře do malého sklípku. Při dobrém uspořádání technického vybavení kotelny by mohla fungovat i jako malebná vinárnička s oknem do zimní zahrady. Vytápění domu je připraveno systémem ústředního teplovodního vytápění s kotlem na tuhá paliva v kombinaci s elektrokotlem.(kotle nejsou dosud instalovány). V každé místnosti jsou radiátory, které jsou projektovány podle tepelných ztrát tak, aby sami o sobě vytopily celý dům. Pro zvýšení komfortu je instalováno navíc podlahové topení (teplovodními trubkami) se samostatným okruhem, a to po celé ploše přízemí domu a nahoře v koupelně, na záchodě a přilehlé chodbičce. Podlahové topení s předimenzovanými radiátory jsou ideálním řešením i pro tepelné čerpadlo, které se dnes pořídí již za 120 000 Kč, s dotací za polovic a sníží náklady na topení až na 1 pětinu, navíc umožní poloviční sazbu za elektřinu pro celý dům.

Levá část přízemí:

Vlevo se ze vstupní chodby vstoupí do prostoru, kde byl původně sál hospody 100m2. Po rekonstrukci je zde společenská místnost (45m2) s podlahou z italské dlažby a stropem z borovicových palubek s hnědými nosnými trámy (snížení stropu) s vestavěnou vzduchotechnikou pro odsávání kouře. Odsud se vstupuje do chodbičky, která umožňuje nerušený průchod z pokojů 1,2 a 3 přes společenskou místnost ven nebo po třech žulových schůdkách do přístavby na WC či do sprchy, (event.. dílny, bazénu a sauny). Pokojíky mají plochu 17 až 20 m2, v každém je umyvadlo s teplou a studenou vodou. Pokoj č. 1 je nejkomfortnější, má na dvou stěnách celkem 3 okna a v rohu připraven odpad pro možnou sprchu. Snížený strop je obložen borovicovými palubkami a dobře isolován vatou. Pokoje a chodba vznikly z druhé poloviny sálu.

Zděná přístavba:

Přístavba byla postavena na vybudovaném septiku podél severní delší strany domu. Původně byla tato kamenná stěna ve svahu k sousedům zasypána zeminou a vlhla. Po odbagrování 2,5m širokého pásu až k základům (totéž za rohem před čelní západní štítovou stranou z ulice) byl terén odvodněn drenážními trubkami, v nezamrzající hloubce byla budova napojena na vodovodní tlakový řád a byla vytvořena kanalizace. Kamenná zeď byla postupně „ podříznuta“ a vloženou hydroizolací ze zamezilo jejímu vlhnutí. Septik, následně zkolaudovaný jako 16m3 vyvážecí žumpa má zkoušku těsnosti. Pro snížení provozních nákladů je však navíc konstruován jako septik se 3mi přepážkami, na jehož konci přepadává již nezávadná voda, takže je prakticky bezúdržbový. Pro zajištění celoživotní záruky neprosákavosti žumpy byla vybudována podél domu dvojitá betonová stěna se vzduchovou mezerou a odvětráváním. Na zakrytém septiku byla postavena přízemní přístavba obsahující dílnu s vraty na ulici, pak se projde do chodbičky, ze které jsou dveře postupně do 4 komor , využitelných jakkoli. Původní stavební záměr v projektu „pension“ jim určil účely: pánský záchod, dva dámské záchody a sprcha. V každé je zavedena teplá i studená voda, ve sprše podlahové topení. Systém teplovodního vytápění je zabudován i do stěn záchodů (trubky, které budou pod obložením dlaždicemi.

Z chodbičky přístavby se rovně pokračuje do prostoru budoucího krytého bazénu a zimní zahrady se saunou a studeným bazénkem (připraveny odpady ,isolace stěn a elektroinstalace). Vpravo se pak vstupuje zbudovaným průchodem v obvodové zdi do chodby k pokojům. Na přístavbu je zakoupena dlažba, ale obklady dosud nejsou provedeny, což umožňuje volbu dle vlastního vkusu. Střechu přístavby zhotovila odborná firma z pozinkovaného plechu vč. okapů . Nad vnitřním stropem je isolace z kuličkového polystyrenu a uvnitř vzduchotechnika, vedoucí do každé místnůstky a vyúsťující do střešního komínku s ventilátorem. Pro případ volby počítá projekt i s možností osadit na záchody již zakoupená okénka na místa stávajících skleněných luxfer. Pro prosklení bazénu je připravena střešní konstrukce a zakoupeny termodvojskla 178x119cm, z nichž dvě jsou plánována jako prosklená stěna konce bazénu se šoupačkami do zimní mini-zahrady se saunou. (sauna zatím není).

Pravá část přízemí:

Ze vstupní chodby vedou ještě dveře vpravo do velké kuchyně s jídelnou (cca 28m2) . Pro dostatečné prosvětlení místnosti bylo osazeno okno 150x180 cm v výhledem do zeleně vnitřní zahrady. Zde je připravena elektroinstalace a odpady pro dvougenerační kuchyň - pro dva 3fázové sporáky a dvě kuchyňské linky s dřezy. Dlažba na podlaze se zabudovaným podlahovým topením ještě není položena.

Celá podlaha přízemní části je nová. Štěrk, 20cm betonu(mix z betonárky), 25cm polystyrenové isolace, dilatační spáry u zdí, podlahové topení dle norem, v podlaze odpady 63mm.

Další místností – jakoby v mezipatře je samostatná malebná místnůstka s terasou (dosud bez dlažby), ke které vedou nové kamenné venkovní schody a spodní terén odděluje kamenná zídka. Na terase je venkovní sprcha s teplou i studenou vodou a kohoutek ( místo umyvadla vevnitř). Mezi plechovou střechou a vnitřním stropem z borovicových palubek je isolace kuličkovým polystyrenem. Také obvodové stěny jsou obloženy palubkami. Na terasu vedou francouzské dveře a do zeleně zahrady jsou situována dvě okna s dvojskly.

Horní část budovy – patro:

Vzhledem k tomu, že dům je ve svahu, umožňuje hlavní vstup přímo z horní zahrady. (druhý vstup je spodním vchodem po schodišti do horní chodbičky mezi koupelnou a záchodem, vlevo půda, vpravo vstup přes předsíň do universální místnosti nebo rovně ven). Shora se tedy opačně vstoupí do předsíně z níž vlevo vedou dveře do místnosti 26m2, kde je kuchyňská linka a stará kuchyňská funkční kamna s plotnou a troubou. Pod oknem je radiátor a dvě postele ( + křesla + kuch. Stůl). Proto ji nazývám universální místností.

Rovně z předsíně se po třech schůdkách vstoupí da středové chodbičky, kde vpravo je pultík s dřezem a vodou, lednice, rovně vstup na WC(dokončeno finální obložení ), vedle pak vsup na půdu a vlevo modřínové schody do podkrovní místnůstky ( též radiátor). Dál pak je vlevo z chodby vstup do stylové koupelny s vanou, sprchovým koutem, umyvadlem a pračkou se samostatným elektro přívodem . Zde dominuje moderní dlažba s dřevěnými trámy a původní zrenovovanou kamennou stěnou.

S předsíňky před koupelnou vede schodiště do spodní části budovy, případně ven.

Půda je před dokončením, bylo osazeno štítové velkoplošné eurookno s dveřmi (naplánovaný balkonek – nádherný výhled na hory a krajinu). Půda je zateplena vatou a polystyrenem viz. Foto a pod sádrokartonem je rozvedena nová elektroinstalace.

Zahrada byla upravena, nový plot včetně vysazení tůjí, velká skalka, plocha na kulatý bazén.

http://1ila.rajce.idnes.cz/dum_na_prodej_-_Zaluzi_u_Susice_-_okres_Klatovy/#

more photos abobe

Detailed description of the sold real estate "ŠUMDUM" in Záluží u Sušice No. 12 district. Klatovy

Built-up area of ​​parc. 24/2 ... 280m2, parcel + state. parcel total ... 1150m2

Number of rooms 7 + large ground + attic room, two-generational

Nice surroundings, beautiful views, tranquility

Detailed description and progress of the reconstruction:

In 1997 we purchased the former coaching inn and started it very thoroughly, honestly and with the aim of reconditioning comfort. The original intention was to run a guest house here - therefore, a completely new electrical installation according to the latest standards allows two separate meters and two separate units (not to be used). The lower part of the house has a staircase to the floor (new, made to measure from larch planks). The entrance hall has walls and ceilings lined with pine wood. At the entrance there is a central power switch with about 20 circuit breakers.

Boiler room and heating:

It also goes from the corridor to a boiler room with two boilers and a hot-water heating branch for the next combined boiler. In the right corner of the boiler room there is a door to a small cellar. With a good arrangement of boiler room technical equipment it could also function as a picturesque winery with a window to the winter garden. The heating of the house is prepared by a central hot water heating system with a solid fuel boiler in combination with an electric boiler (boilers are not yet installed). In each room there are radiators that are designed according to heat losses so that they can heat the whole house themselves. To increase comfort, floor heating (with hot water pipes) with a separate circuit is installed across the ground floor of the house and upstairs in the bathroom, the toilet and the adjoining corridor. Floor heating with over-sized radiators is the ideal solution for a heat pump, which is now available for CZK 120,000, with a half subsidy and reduces heating costs up to one-fifth, plus a half-rate for electricity for the whole house.

Left side ground floor:

On the left, the entrance hall enters the area where the pub's hall was originally 100m2. After renovation, there is a common room (45m2) with Italian pavement and pinewood ceiling with brown beams (ceiling reduction) with built-in air-conditioning for smoke extraction. From here, you enter the corridor, which allows you to walk through rooms of 1,2 and 3 through the common room outside or through the three granite steps to the extension to the WC or to the shower, or to the workshop, swimming pool and sauna. The rooms have an area of ​​17 to 20 m2, each with a hot and cold water basin. Room No. 1 is the most comfortable, has a total of 3 windows on two walls, and there is prepared waste for a possible shower. The lower ceiling is covered with pinewood flooring and is well insulated with cotton. The rooms and the corridor were built from the second half of the hall.

Brick annex:

The annex was built on a built septic tile along the north long side of the house. Originally, this stone wall on the slope to the neighbors was covered with earth and flowed. The terrain was drained by drainage pipes after a 2.5m wide belt stripped down to the foundations (just around the corner of the front western gable side of the street). At the freezing depth, the building was connected to the water pressure system and sewerage was created. The stone wall was gradually "undercut" and the waterproofing was prevented from dampening it. The septic tank, subsequently certified as a 16m3 cesspool, has a leak test. However, to reduce operating costs, it is also constructed as a septic tank with 3 partitions, which at the end affects no more harmless water, making it practically maintenance-free. A double concrete wall with an air gap and ventilation was built around the house to ensure a lifetime guarantee of the cesspitability of the cesspool. On the covered septic floor was built a ground floor extension containing a workshop with doors on the street, then passes into the corridor, from which the doors are gradually into 4 chambers, usable anyway. The original building project in the "pension" project identified them for purposes: men's toilet, two ladies' toilets and a shower. Each is fitted with both hot and cold water, and underfloor heating in the shower. The system of hot water heating is also built into the walls of the toilets (the pipes that will be under the tile flooring.

From the corridor of the annexe you continue to the area of ​​the future indoor swimming pool and winter garden with sauna and cold pool (prepared waste, wall insulation and wiring). The right is then entered through the built-in passage in the perimeter wall into the corridor to the rooms. Tiles are purchased at the annex, but the tiles have not been made yet, which allows them to choose according to their own taste. The roof of the annex was made by a professional company made of galvanized steel sheet incl. eaves. Above the inner ceiling there is a polystyrene ball insulator and inside the ventilation system leading into each room and leading to a fan coil with a fan. In case of choice, the project also counts with the possibility of installing already purchased windows on existing toilets of existing glass luxfer. A roof structure is prepared for the glazing of the pool, and a 178x119cm thermobrowing glass is purchased, two of which are planned as a glazed wall of the pool end with slides in the winter mini-garden with a sauna. (the sauna is not yet).

Right side of the ground floor:

From the entrance hall there is a door to the right to the large kitchen with a dining room (approx. 28m2). A 150x180 cm window was planted in the interior courtyard to provide sufficient illumination. Here is prepared wiring and waste for two-generation kitchen - for two 3-phase cookers and two kitchens with sinks. Floor tiles with built-in floor heating are not yet laid.

The whole floor of the ground floor is new. Gravel, 20cm concrete (mix concrete mixer), 25cm polystyrene insulation, expansion joints in the walls, underfloor heating according to standards, waste 63mm in the floor.

Another room - as if in the mezzanine is a separate picturesque room with a terrace (still without paving) leading to the new stone outdoor stairs and the lower terrain separates the stone wall. The terrace has an outdoor shower with hot and cold water and a faucet (instead of the sink inside). Between the sheet metal roof and the internal ceiling of the pinewood decks, there is a ball-type polystyrene insulation. Also, the perimeter walls are lined with floorboards. The French door leads to the terrace and two double-glazed windows are situated in the green garden.

Upper part of the building - floor:

Because the house is on a slope, it allows the main entrance directly from the upper garden. (the second entrance is the lower entrance through the stairway to the upper corridor between the bathroom and the toilet, the left on the ground, the right entrance through the hall to the universal room or straight out). The top opposite, therefore, enters the hall where the 26m2 door leads to the left, where there is a kitchen and an old kitchen functional stove with a fridge and oven. Below the window there is a radiator and two beds (+ armchairs + kitchen table). That's why I call it a universal room.

The central corridor, where on the right is a sink with a sink and water, a fridge, a straight entrance to the WC (the final lining is finished), and the larch stairs to the attic room (also a radiator) are also on the left. Next to the left is the entrance to the stylish bathroom with bath, shower, washbasin and washing machine with separate electrical supply. Here dominates modern tiled floors with wooden beams and an original renovated stone wall.

With the hall in front of the bathroom, the staircase leads to the bottom of the building or out.

The soil is before completion, a large-scale gable euro-windows with a door (a planned balcony - a beautiful view of the mountains and landscape). The soil is insulated with cotton and polystyrene. Photo and under the plasterboard is a new wiring.

The garden was modified, a new fence, including a pit stop, a large rock, a round pool area.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu552304
Dispozice7+1
Dostupné od5. 3. 2019
Podlaží2
Typ budovyCihla
RizikaPrověřit »
Užitná plocha280
VybavenoVybaveno
Plocha pozemku1 150
VlastnictvíOsobní
PENBD - Méně úsporná

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.