Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Chaty a chalupy
  • 3+1, 3+kk, 4+1, 4+kk

Zobrazit všechny nabídky

Prodej chaty, chalupy 3+kk • 127 m² bez realitkyBýčkovice - Býčkovice, Ústecký kraj

Rezervováno
Býčkovice - Býčkovice, Ústecký krajVybaveno
Cena2 100 000 Kč

Tato nemovitost již od 8 906 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Nabízíme k prodeji chalupu v CHKO České Středohoří v obci Býčkovice. Chalupa má obytnou podlahovou plochu cca 105 m2 a pozemkem 744 m2. Původnímu rodinnému domku, postavenému patrně roku 1879, bylo v roce 1987 změněno užívání na rekreační chalupu. Objekt se skládá z nižší původní obytné části a vyšší stodoly, ve které je v přízemí dílna (cca 22 metrů neobytné plochy), v prvním patře ložnice (přístupná z původní obytné části) a nad ložnicí ještě velká nezateplená půda (potenciálně dalších cca 22 metrů).

V přízemí chalupy se vstupuje do chodby/síně s původní, dnes již nefunkční, chlebovou pecí. Vlevo od síně je hlavní obytný prostor - světnice propojená s kuchyní, s okny na jihozápad a jihovýchod, kachlovými kamny „ABX Karelie“ (2001), kuchyňskou linkou a novým elektrickým sporákem se sklokeramickou deskou (2016). Je zde i připravená zásuvka pro myčku. Vpravo od síně je malý skládek a za ním sauna (saunová kamna Harvia z roku 2013), dále pak koupelna se sprchovým koutem, bojlerem a WC. Jako podlahová krytina je v přízemí použita keramická dlažba (2002).

Po dřevěných schodech vyjdete do prostoru, který v současné době slouží především jako dětská hernička a příležitostná (neboť průchozí) ložnice s rozkládacím gaučem. Jsou zde umístěna krbová kamna „Haas + Sohn VAASA plus V“ (2013) a v jejím rohu je malý příruční skládek (kdysi WC). Na jedné straně herničky (nad světnicí) je podkrovní ložnice s okny na jihozápad (do ulice). Na druhé straně jsou dveře do ložnice, která je situována nad dílnou, tzn. v původní vysoké stodole. Hernička je tedy mezi oběma ložnicemi a je tedy možné do ní ráno vypustit děti :) /nad schody je IKEA bezpečnostní dřevěná zábrana/. V prvním patře jsou podlahy prkenné, respektive pokryté koberci.

Objekt prošel rekonstrukcemi v 50. a 90. letech, poslední větší úpravy byly realizovány okolo roku 2002. Tou dobou byly provedeny svislé izolace proti zemní vlhkosti (s výjimkou stodoly) a sanační omítky, dále pak nové rozvody 220/380V včetně pojistkových automatů a také rozvody teplé a studené vody. Rovněž byla rekonstruována koupelna. Zejména však byla zbudována kanalizace a svedena do vlastní čističky, která prošla i celým schvalovacím procesem – chalupa se totiž nachází v chráněné krajinné oblasti České Středohoří a do potoka je možné vypouštět jen řádně přečištěnou odpadní vodu.

K vytápění objektu slouží dvoje krbová kamna (viz. výše; nad kamny ve světnici je navíc otvíratelný průduch do ložnice) a dále přímotopy (světnice, hernička, obě ložnice, v koupelně s ventilátorem).

Zahrada je umístěna atypicky za chalupou, obklopena zahradami jiných (z větší části trvale obydlených) objektů, a tudíž zcela mimo ruch silničního provozu. Je zde posezení u grilu, nemalý kotec (předchozí majitelé měli dva velké psy), ohniště, houpačka, betonové pískoviště a sprcha (kdysi želvinárium), trampolína a několik vzrostlých stromů (líska, ořech, jabloň, borovice, smrky). V kotci i u posezení je elektrické osvětlení (220 V), voda do venkovní sprchy je vedena pouze po povrchu hadicí.

Objekt prodáváme s většinou vybavení, dílnu naopak před prodejem z větší části vyklidíme.

V posledních deseti letech sloužil objekt střídavě k trvalému bydlení (vejminek) a krátkodobým pronájmům. I proto můžete najít další informace a fotky (byť ne zcela aktuální) také na www.byckovice.com a na https://www.e-chalupy.cz/ceske-stredohori/ubytovani-byckovice-chalupa-pronajem-5535.php#hodnoceni, kde jsou k dispozici i recenze některých našich hostů. V současné chvíli je chalupa obsazená do 24. srpna a po údržbě a úklidu bude od 29. k dispozici pro prohlídky a případně i testovací pobyty zájemců o koupi – nechceme prodávat zajíce v pytli a naši chalupu si jako jednu z mála můžete otestovat a v klidu si ji prolézt sice ne od sklepa (ten tam není), ale od přízemí po půdu. Osobně Vám také sdělíme náměty na vylepšení, které jsme již nestihli realizovat, i upozorníme na problémy a blížící se potřebu údržby – přeci jen je to stará chalupa. Při vícedenním pobytu můžete případně i trochu okouknout sousedy včetně nás – nemáme sice společnou hranici, ale bydlíme v téže slepé ulici. A pokud se po pobytu rozhodnete pro koupi, tak Vám částku za pronájem samozřejmě vrátíme.

Nevýhodou chalupy je parkování mimo pozemek. Sice by se do uličky auto asi vešlo, nicméně stávající řešení, kdy se parkuje cca 20 metrů od branky, je nakonec asi praktičtější a zcela určitě estetičtější. Na druhou stranu: pouhých 60 metrů od branky je k dispozici hospoda, která se v obci zatím drží a zdá se, že i udrží. O dalších 100 metrů dál je na návsi obnovený obchůdek s potravinami a také pěkné nové hřišťátko a zastávka autobusu. Necelých 400 metrů je to na udržované fotbalové hřiště, za kterým se rozkládá právě odbahňovaná vodní nádrž (ryby, koupání, bruslení) a kousek od fotbalového hřiště obec plánuje zbudování hřiště multifunkčního. Ostatně vedení obce a další aktivní občané mají i spoustu dalších plánů a aktivit a zapojení chalupářů je vítáno (viz. https://www.facebook.com/Byckovice?ref=br_rs a https://www.facebook.com/Soused%C3%A9-z-B%C3%BD%C4%8Dkovic-180913509456143/).

Býčkovice, obec na Lučním potoce, mají vlastní bohatou historii spojenou zejména s Řádem německých rytířů a jejich zdejší komendou, která bývala významným hospodářským centrem. Z historie se dochovala stará tvrz Vartenberků (dnes rodinný dům), fara, a několik kapliček. Velký empírový kostel bohužel padl za oběť komunistickému režimu. Významnější historické pamětihodnosti jsou však již v kilometr vzdálených Ploskovicích, kde se v rozlehlém zdarma přístupném parku nachází krásný barokní zámek, kdysi letní sídlo penzionovaného rakouského císaře Ferdinanda V. Dobrotivého a dnes místo natáčení mnoha českých i zahraničních filmů a seriálů. O pár kilometrů dále se nad obcí Třebušín tyčí vrch Kalich se zbytky stejnojmenného hradu, kde naopak přebýval Jan Žižka. Šest kilometrů je to na okraj Litoměřic k tržišti Zahrady Čech a nejbližšímu supermarketu a osm do centra Litoměřic s krásným náměstím, radniční věží ve tvaru číše, s kostely a hradbami. Do malebného Úštěka s jezerem Chmelař je to 12 kilometrů, 13 do Zubrnice s krásným skanzenem, 9 na horu Sedlo, 18 přes kopečky na okraj Ústí nad Labem a 55 kilometrů na severní okraj Prahy. A jen 11 kilometrů do nejbližšího lyžařského areál(k)u mezi Tašovem a Malečovem (https://www.facebook.com/skiarealpohoriumalecova/).

Možnost využití pro soukromou rekreaci, krátkodobé pronájmy, popřípadě kombinaci obojího. Případné trvalé bydlení od jara do podzimu by mělo být rovněž bez problémů, v zimě máme otestován dlouhodobý pobyt v přízemí, v prvním patře je ale částečně zateplená jen ložnice nad světnicí…

V případě zájmu piště prosím na chalupa@byckovice.com, popřípadě volejte na 777 107 957.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu570259
Dispozice3+kk
Dostupné od29. 8. 2019
Typ budovyOstatní
Užitná plocha127
VybavenoVybaveno
VlastnictvíOsobní
PENBG - Mimořádně nehospodárná

Vybíráte ?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.