Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej domu • 903 m² bez realitkyJiráskova, Třeboň - Třeboň, Jihočeský kraj

Jiráskova, Třeboň - Třeboň, Jihočeský kraj
Cena22 000 000 Kč

Tato nemovitost již od 93 301 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Prodej Historického domu

Jedná se o multifunkční objekt s platným vydaným územním plánem. K dispozici je původní dokumentace rekonstrukce objektu na Lázenské centrum Lázeňské centrum – Nový Dvůr, Třeboň nebo Centrum Tradiční Asijské Medicíny.

JDE O PRODEJ DVOU BUDOV, KTERÉ JSOU SOUČÁSTÍ AREÁLU SPOLEČNĚ S VLASTNÍKEM MĚSTA TŘEBON.

Tento objekt je určen k rekonstrukci, možné využití k účelům provozu:

Lázně

Centrum tradiční medicíny/ Klinika pro pacienty

Malometrážní byty

Pension či Hotel

Vzdělávací / Školící centrum

Soukromé Instituty / školy

Nový Dvůr (Třeboň) – historie objektu

Patří mezi nejstarší doložené dvory u Třeboně, uvádí se již roku 1407 v účtech

třeboňského kláštera Augustiniánů k jehož majetku náležel pod latinským názvem Nova curia v roce 1407. Po prvním zrušení kláštera roku 1566 byl připojen k panství Třeboň. 1612 za Jana Jiřího ze Švamberka byla stavěna na dvoře stáj z kamene třeboňským zedníkem Jakubem Tučkem. Během bojů v počátcích třicetileté války po českém povstání byly dvory v těsné blízkosti Třeboně Nový Dvůr, Dvorce a Vrchy vypleněny a vypáleny. Roku 1631 převzal Nový Dvůr jako restituci obnovený třeboňský klášter. Ještě v závěru třicetileté války byl Nový Dvůr znovu vypálen samotnými obránci Třeboně, protože hrozilo nebezpečí, že se stane základnou při eventuálním útoku na město. Roku 1699 byl Nový Dvůr obnoven zhruba vdnešní dispozici. Opat Prechtl nechal v 1. polovině 18. stol. při dvoře rozšířit stáje, zříditstudnu a "italský" ovocný sad pomarium italicum, zřízeny také chmelnice a byt zahradníka. 1787 byl Nový Dvůr převeden z majetku zrušeného kláštera opět k panství Třeboň. Konečnou podobu získal po stavebních úpravách v roce 1818. V 19. století patřilo k Novému Dvoru pouze asi 100 ha pozemků protože hlavní účelem jeho existence bylo ustájení tažného dobytka pro potřebu správy velkostatku Třeboň a jeho průmyslových podniků (cca 40 koní a 40 ks tažného dobytka). Po postátnění třeboňského velkostatku za 1. pozemkové reformy počátkem 20. let 20. století se Nový Dvůr stal spolu s dvory Šaloun a Obora součástí Správy státních statků a také jejím sídlem. Od roku 1949 patřil Státnímu statku Třeboň. Od r. 1991 byl majetkem města Třeboň. V polovině 90. let byla část objektu zrekonstruována na bytový dům a část na tělocvičnu a praktickou školu.

V červenci roku 2009 na základě veřejné soutěže zakoupil polovinu objektu od města Třeboň RNDr. Milan Klečka.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu583826
DispoziceOstatní
Dostupné od18. 11. 2019
StavDobrý
PENBG
Plocha903
VybavenoNevybaveno
Plocha pozemku1 856
Typ budovyCihla
RizikaPrověřit »

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.