Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Pozemek

Zobrazit všechny nabídky

Prodej pozemku • 2221 m² bez realitkySportovní, Mnichovice - Mnichovice u Říčan, Středočeský kraj

Rezervováno
Sportovní, Mnichovice - Mnichovice u Říčan, Středočeský kraj
Cena888 400 Kč

Tato nemovitost již od 3 768 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Nabízím levně na prodej velmi atraktivní pozemek (hlavně do budoucna) o velikosti 2.221 m2, přibližně obdélníkového tvaru v jádru města Mnichovice u Říčan – č.parc. 169/10. Pozemek navazuje bezprostředně na stávající zástavbu RD při ul. Smetanova a také navazuje na obecní komunikaci (č.parc. 169/44 a 169/32) – tzn. bezproblémový přístup na pozemek. Na nejhezčím místě pozemku je stavební firmou vybudováno vodorovné „plato“ 11 x 11 m – tj. v místě možných staveb dnes a v místě RD v budoucnu.

Je to mírný svah s výhledem na Mnichovice, barokní kostel a okolní kopce Ladova kraje včetně „Budíkova“. Platný Územní plán definuje dnes využití pozemku takto:

Hlavní využití: sady, zahrady na soukromých, zpravidla oplocených pozemcích vymezené Územním plánem pouze ve vybraných lokalitách, kde doplňují koncepci uspořádání krajiny.

Přípustné využití: soubor staveb á 6 m2 (bouda pro zahradní nářadí, bouda pro sadaře, bouda k uskladnění výpěstků, jurta atd.) a bazény do plochy 10 m2.

Pozemek lze oplotit resp. je již z ½ oplocen. Ze tří stran je obklopen stávajícími RD a z jižní strany vysokou protihlukovou stěnou podél trati Praha – Benešov. ČD je tzv. „koridorová železniční trať“ – vybudovaná okolo r. 2000 s dotacemi EU – tichá trať, pružné uložení kolejí, protihlukové stěny, 95% vlaků je osobních – projíždějící vlak jen „zašumí“. Na nádraží Mnichovice jdete 10 min. pěšky. Na části pozemku se dnes pasou ovce. Příjezdová komunikace na pozemek – štěrková do vrchu – je a bude celá ve Vašem vlastnictví.

IS:

1) Nová el. přípojka – kaplička 3x 25A – a z ní vedou dvoje vodiče na stavební místo – plato: a) klasický el. kabel, b) kabel HDO pro noční levný proud a pro získání co nejnižších tarifů za odběr elektřiny 24 hod a 365 dní v roce

2) Vodovodní přípojka je položena až k „platu staveb“. Její napojení na obecní vodovod bude možné až cca za 2 roky (Mnichovice mají dnes nedostatek pitné vody a budují posilovací vodopřípojky ze Želivky). Mimo jiné probíhá stavební řízení na vrtanou studnu pro předmětný pozemek.

3) Kanalizační přípojka položena rovněž až k „platu“. Napojení na veřejnou kanalizaci bude možné také až cca za 2 roky – až Mnichovice rozšíří stávající kapacitu ČOV (čističky odpadních vod).

4) STL plynovod vede ve vzdálenosti 65 m od staveniště „plata“ – zde je možno se napojit. Přípojka plynu pro prodávaný pozemek realizována t.č. není.

5) Další infrastruktura: k pozemku vede nová štěrková stoupající „utažená“ cesta o šířce 3,5 m – jedete tudíž po vlastním pozemku na vlastní pozemek.

Bonus:

Pozemek je perspektivní pro eventuelní postavení RD v severním pravoúhlém rohu - viz barevný plán (převzato z Územního plánu Mnichovice). Zde se nabízí zalícování dnes zelené (nestavební) barvy pozemku (je to 310,6 m2) do červené barvy (stavební). To bude ale možné až v novém Územním plánu Mnichovic, nebo vyřízením změny Územního plánu podle Stavebního zákona. Součástí přiložených fotografií a dokumentů je i připravená ideová studie architekta se 3 variantami využití pozemku ("Sadař", "Zahradní slavnost" a "Bazén"; a v budoucnu "Rodinný dům".

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu590471
Dostupné od16. 1. 2020
Plocha 2 221
Typ pozemkuOstatní

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.