Inzerát již není v nabídce

Prodej domu Ostatní • 300 m² bez realitky

Pavlovice u Jestřebí, Liberecký krajMHD do minuty pěšky • Parkování • Sklep

Cena5 500 000 Kč

Tato nemovitost již od 21 993 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou 4,94 %.


Sto let starý kamenný dům na návsi, naproti kostelu, s pěknou velkou zahradou, novou zakázkovou bránou a novou částí plotu z modřínových prken. Nachází se v krásné památkově chráněné vesničce Pavlovice, ve které nás kdysi zaujala romantická, ve skalách vytesaná dlážděná cesta ke studánce s výbornou vodou. Klidné místo pro žití či výuku čehokoliv a přitom strategická poloha: 12 minut jízdy do Doks u Máchova Jezera, 17 minut jízdy do České Lípy a půl hodiny do Mladé Boleslavi i do Mělníka, a 50 minut do Ústí nad Labem (viz přiložené mapky).

REALITKY A MAKLÉŘI - PROSÍM NEKONTAKTOVAT!

Přípojky vody a elektřiny funkční. Bude předán s platným stavebním povolením a projektem. Dům i projekt je vhodný pro nejméně tři bytové jednotky (tak fungoval minulých 50 let) nebo výukové centrum, případně penzion. Naším záměrem bylo občasně ho po rekonstrukci využívat i pro vlastní lektorskou činnost (výuka designu venkovských zahrad) spojenou s pochody přírodou po okolním Kokořínsku, líbila se nám velmi lokalita.

Dům je díky svému umístění na náhorní planině a propustné půdě z podstaty suchý (ale nemá poslední roky bohužel žádné okapy, přesto to dává skvěle). Je na slunném místě. Potřebuje výměnu střešní krytiny, trámy krovu jsou zachovalé, v dobrém stavu pro ponechání.

Dům je nyní v různých stádiích probíhající rekonstrukce, v níž se dá snadno pokračovat.

V patře ve větší východní části domu je již nová elektroinstalace a vodoinstalace, byly obouchané a seškrábané staré omítky a jsou tam nové. Jen vymalovat. Po zavedení topení a výměně oken lze využívat polovinu patra jako velký luxusní byt.

Především je celý objekt vyklizený, bylo odvezeno všechno staré vybavení i většina suti. Dole v přízemí je funkční byt renovovaný narychlo po předchozích majitelích a bývalé stáje s klenutými stropy vhodné ke stylové přestavbě na sklípky, krčmu pro rodinné oslavy, nebo jinému využití. Na východním konci přízemí je kotelna (prázdná).

Na velké zahradě dle starých map stál kdysi další dům. Pozemek by tedy umožňoval, dle sdělení památkářů, přidat ještě jednu stavbu ve starším duchu (dřevěnou stodolu nebo stylový dům). Nový majitel tím získá nejen dům, ale i perspektivní stavební pozemek. Cena za nemovitost by byla v dnešní době výhodná i za pouhý samotný pozemek, dům je jako bonus :-).

Na zahradě stojí letitý ořešák zásobující rodinu hromadou ořechů na celou zimu. Též je tam druhý mladší, a chutná třešeň. Zahrada má potenciál na ztvárnění v přírodním, jedlém venkovském a nízkoúdržbovém duchu (a´la babiččina zahrádka). Před domem na návsi je menší pozemek s troskami staré zemědělské váhy ke zboření, který jsme nedávno odkoupili a je už také součástí tohoto prodeje.

Důvod prodeje nemovitosti v této fázi - vzhledem k ovlivnění finančních toků v covidovém období se přesunuly podnikatelské plány na jiné projekty.

Cena domu a obou pozemků (s možností staby dalšího objektu) o celkové výměře

cca 3.000m2 je 5. 500 000,- .

REALITKY A MAKLÉŘI - PROSÍM NEKONTAKTOVAT!

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu692031
DispoziceOstatní
Dostupné od1. 6. 2022
StavDobrý
PENBG
VytápěníOstatní
VodaZ veřejného zdroje
Plocha300
VybavenoNevybaveno
Plocha pozemku3 000
Typ budovyOstatní
StáříNad 50 let
ProvedeníStandardní

Co tato nemovitost nabízí?

Sklep
MHD 1 minuta pěšky
Parkování

Bezrealitky Hypotéka

let

Tato nemovitost již od 21 993 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou 4,94 %.

CEZ

V okolí nemovitosti najdete

Odebírejte novinky z realitního trhu