Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej bytu 3+1 • 145 m² bez realitkyRiegrova, České Budějovice - České Budějovice 3, Jihočeský kraj

Riegrova, České Budějovice - České Budějovice 3, Jihočeský krajMHD 5 minut pěšky
Cena4 450 000 Kč

Tato nemovitost již od 18 872 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


STAŇTE SE MAJITELI PROSTORNÉHO BYTU S VELKÝM POTENCIÁLEM

(Zlevněno z 5.810.000 Kč na 4.450.000 Kč / SLEVA 1.360.000 Kč)

Základní informace:

- Ulice Riegrova, České Budějovice 3.

- Byt 3+1 v osobním vlastnictví umístěný v I. nadzemní podlaží činžovního domu.

- Celková podlahová plocha jednotky: 145,30 m2.

- Spoluvlastnický podíl na nemovitosti: 29,6%.

- Vhodné pro vlastní bydlení nebo dlouhodobé i krátkodobé pronájmy.

Specifikace nabídky:

K prodeji exkluzivně nabízíme zděný, prostorný byt 3+1 v osobním vlastnictví v Riegrově ulici v atraktivní původní zástavbě činžovních domů v širším centru Českých Budějovic. Byt se nachází v I. nadzemním podlaží udržovaného třípodlažního domu. Na patře jsou pouze dva byty, což poskytuje vysokou míru soukromí. Dům je napojen na městskou vodovodní a kanalizační síť, zaveden el. proud a plyn. Za domem se nachází malý dvorek.

Byt o celkové podlahové ploše 145,30 m2 (vč. sklepa) je dispozičně řešen jako 3+1. Dominantou bytu je velký, světlý obývák, který volně navazuje na kuchyň s jídelnou. Dále jsou v bytě dva obytné pokoje, koupelna + wc, předsíň a malá nika, která může sloužit jako odkladový prostor. Velké sklepní prostory (30 m2) umožňují uskladnění věcí mimo bytovou jednotku.

Poloha domu se nachází na nároží dvou klidných ulic s jednosměrným provozem. Parkovat lze před domem nebo v přilehlých ulicích. Veškerá občanská vybavenost je v docházkové vzdálenosti - MHD 350 m, coworking 300 m, autobusové a vlakové nádraží 700 m, Billa 800 m, McDonalds 600 m, náměstí 1000 m.

Specifikace nemovitosti:

Jedná se o zděnou, rohovou, řadovou budovu se sedlovou střechou. Dům má jedno podzemní a dvě nadzemní podlaží. V I. podzemním podlaží se nacházejí sklepy a společné prostory domu. V I. nadzemním podlaží domu jsou dvě bytové jednotky o velikosti 2+1 a 3+1, v II. nadzemním podlaží jsou čtyři bytové jednotky o velikosti 1+0, 1+1, 1+1 a 3+1. K budově patří parcela č. 4170, zastavěná plocha a nádvoří, o výměře 302 m2, na které je vystavěna nemovitost.

Příležitosti:

Dům se nachází v developersky atraktivní lokalitě tzv. Pražského předměstí. Ještě před 10 lety šlo o nevýraznou čtvrť, která se nyní díky zvyšující životní úrovni svých obyvatel a vysoké poptávce po vlastním bydlení postupně mění v moderní čtvrť. Pražské předměstí má podobný potenciál v měřítku Českých Budějovic jako např. pražský Karlín, původně průmyslová čtvrť, která se proměnila ve vyhledávané místo k životu a podnikání.

V Riegrově ulici naleznete např. moderní kancelářskou budovu Riegrova 51, která vedle klasických kancelářských prostor nabízí i coworking nebo pronájem zasedacích a školících místností.

I přes neustále zkulturňování celé oblasti je proměna Pražského předměstí stále ve svých začátcích a lze tedy předpokládat, že s rostoucím rozmachem této čtvrti porostou zde i nadále ceny bydlení. Proto je nyní nákup vlastního bytu v této lokalitě ideální investiční příležitostí, jak nejen uchovat ale do budoucna i zhodnotit své peníze.

Pro plnohodnotné využití bytu je vhodné provést jeho menší rekonstrukci. Ta zahrnuje zejména výměnu oken, vchodových dveří a také vymalování stěn. Renovací parketových podlah a špaletových dveří by si byt zachoval své původní prvky, které odkazují na stylové, prvorepublikového bydlení.

Byt lze poté využít pro vlastní bydlení nebo ho dlouhodobě pronajímat. Nájemné v této oblasti u podobně rozlehlých bytů se pohybuje kolem 20.000 Kč měsíčně + zálohy.

Další příležitostí, jak využít naplno potenciál této investice je aktivace spoluvlastnického podílu na nemovitosti. Nemovitost má celkem 4 spoluvlastníky, kteří pravidelně přispívají do fondu oprav. Z tohoto fondu lze financovat např. opravu fasády domu, která by ihned zvýšila vnímanou hodnotu Vaší investice.

V objektu se také nachází velká prostorná půda, na kterou se vztahuje spoluvlastnický podíl a která není v této chvíli nijak využívána. Lze se zde domluvit s ostatními vlastníky a jejich podíly např. vykoupit. Půda by šla přestavět na dva prostorné apartmány. Nicméně je zde nutné počítat s časovou investicí k získání stavebního povolení a finanční investicí do realizace přestavby. V případě realizace tohoto projektu lze půdní apartmány se ziskem prodat. Vysoká poptávka po vlastním bydlení a bytová krize nyní nahrává této příležitosti.

KONTAKTUJTE NÁS PRO VÍCE INFORMACÍ, RÁDI VÁS OSOBNĚ PŘIVÍTÁME NA PROHLÍDCE BYTU.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu595761
Dispozice3+1
StavDobrý
VlastnictvíOsobní
PENBD - Méně úsporná
Užitná plocha145
Dostupné od18. 2. 2020
Podlaží3
Typ budovyCihla
RizikaPrověřit »

Vybíráte byt?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

MHD 1 minuta autem

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete

MHDJeronýmova
🚶 472 m (6 min)
PoštaČeské Budějovice 2
🚶 414 m (5 min)
Obchod
🚶 457 m (5 min)
BankaZlatá investiční banka
🚶 624 m (7 min)
RestauraceIndická restaurace
🚶 467 m (6 min)
LékárnaLékárna Pilulka
🚶 513 m (6 min)
ŠkolaCZŠ Rudolfovská
🚶 384 m (5 min)
Mateřská škola
🚶 371 m (4 min)
SportovištěStěna Lanovka
🚘 790 m (2 min)
Hřiště
🚶 446 m (5 min)

Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.