Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej domu 5+1 • 197 m² bez realitkyVysoká - Vysoká ve Slezsku, Moravskoslezský kraj

Rezervováno
Vysoká - Vysoká ve Slezsku, Moravskoslezský krajVybaveno • Parkování
Cena2 099 000 Kč

Tato nemovitost již od 8 902 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Prodáváme chalupu, která nám roky sloužila na rodinný odpočinek i k bujarým večírkům bez sousedů. Na pozemku bývalého německého mlýna stojí fortelný dům, kde se vystřídali hosté z celého světa, včetně několika českých celebrit. A nikomu se nechtělo odjíždět.

Srdce domu je velký obývák s jídelnou. Obě místnosti propojuje útulný krb s vyvložkovaným komínem. V přízemí ubytujete přátele v malém světlém pokojíku, uvaříte v průchozí kuchyňce a opláchnete se v koupelně se sprchovým koutem. Po dřevěných schodech vystoupáte na půdu, v levém pokoji se vyspíte vy, v pravém vaše děti. A kdybyste jich měli víc, než se vleze do jednoho pokoje, tak vám zbývá ještě půlka půdy k rekonstrukci. Dům vytopíte krbem a olejovými tělesy, zatepleno je pěkně po staru - tlustými zdmi. Voda teče do domu z vlastní studny, odpad jde do septiku.

Ráno si na terase před domem dáte snídani, večer vás bude hřát západ slunce a panáček Praděda. V březovém háji si pověsíte houpačku, na zadní zahradě můžete roztáhnou trampolínu nebo sbírat ořechy. Celkem vám bude říkat pane přes 2000 metrů čtverečních. A když se budete pozorně dívat, najdete v šáší pozůstatky starého mlýnského náhonu. K domu přihodíme navrch fortelnou stodolu, která po opravě střechy ještě pár století poslouží.

Z Ostravy se sem dostanete za hodinu a čtvrt, z Opavy za tři čtvrtě. Mlýnský dům mimo obec, ale pro plechovku Argusu si můžete zajet do 8 km blízkého Lidlu v Polsku. Chalupu najdete v podhůří Jeseníků, odkud se dá vyrazit jak na pěší výlet, tak na kolo. Najíte se buď v tři kilometry vzdálených Bartultovicích nebo v polském Prudniku.

Nalejme si ale čistého vína, nikdy není všechno dokonalé. K domu vede příjezdová cesta ze silnice první třídy. To je výhoda i nevýhoda. K chalupě se dostanete rychle, ale přes týden po silnici jezdí kamiony do Polska. Nechceme, ať kupujete zajíce v pytli, protože na prohlídky půjdete v nejklidnější neděli. V územním plánu je schválený obchvat, který tuto silnici posune zhruba o půl kilometru dál. Kuchyň a koupelna budou potřebovat vaši péči. Jsou použitelné, ale rádi si je zabydlíte sami. Dům je u vstupu vlhký, což můžete vidět i na jedné fotce. Je to jeho přirozená vlastnost, nikdo z majitelů nepodnikal zásahy, které by vlhkost eliminovali, např. zateplením. Proto stačí často chalupařit a větrat. Horní pokoje se v zimě rychle vytopí, ale taky rychle vychladnou. Zateplení jim určitě neuškodí, pokud budete jezdit pravidelně celý rok. Kolem a kolem kupujete chalupu, kde můžete rovnou vytáhnout slunečník a lehátka, a zároveň si ji můžete dotvořit, pokud máte kutilství v srdci.

Moc rádi vám chalupu ukážeme, prohlídky plánujeme na neděle.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu661911
Dispozice5+1
Dostupné od9. 5. 2021
StavDobrý
Typ budovyOstatní
RizikaPrověřit »
Užitná plocha197
VybavenoVybaveno
Plocha pozemku2 067
Podlaží1
PENBF - Velmi nehospodárná

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Terasa
Parkování
Sklep
MHD 3 minuty autem

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete

MHD
🚘 2 589 m (3 min)
PoštaLiptaň
🚘 8 905 m (9 min)
Obchod
🚘 8 632 m (8 min)
RestauraceU Střelce
🚘 2 565 m (3 min)

Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.