Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Prodej pozemku • 22356 m² bez realitkyŠvihov - Kamýk u Švihova, Plzeňský kraj

Švihov - Kamýk u Švihova, Plzeňský kraj
Cena8 888 888 KčUšetříte 1 111 111 Kč9 999 999 Kč

Tato nemovitost již od 37 697 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Dobrý den,

Nabízím pozemek o velikosti 22 356m2 vedený jako trvalý travní porost, jehož součástí je stavební pozemek o velikosti 2080m2. Pozemek se nachází na polosamotě v Pošumaví mezi dvěma vesničkami Kamýk a Vosí. Leží pod lesem mimo hlavní komunikaci. Sousedství tvoří z větší části různě velká hospodářství, rozmístěná po krajině.

Dostupnost do Švihova, kde je základní občanská vybavenost a krásný vodní hrad, je 5 minut jízdy autem. Do Klatov, jakožto okresního města jedním směrem, i do Přeštic směrem druhým, je to 15 minut. Do Plzně cca 35minut. Na Šumavu, na kterou je z pozemku krásný výhled, je to 30 minut jízdy autem. V okolí je Pošumavská příroda, plná kopečků, lesů a nádherných výhledů.

Pozemek je mírně svažitý, orientovaný jihovýchodním směrem. Příjezd po asfaltové cestě. Na pozemku je již elektřina a vlastní vrt na vodu.

Vybudovaná permakulturní zahrada se skládá z 15-ti hluboce zúrodněných záhonů, skleníku a bylinkové spirály s malým jezírkem. Dál jsou tu vysázené jedlé keře bobulovin (rybízy, angrešty, muchovníky, zimolezy, mišpule, rakytníky, bezy, josty…) a pár (cca 10) ovocných stromů. Ve spodní části pozemku se nachází smíšený lesík z českých pionýrských dřevin a louka. Po obvodu je vysázený živý plot z českých keřů, na který navazuje stromový větrolam.

Pozemek je opečovávaný a zahrada budovaná podle know-how permakulturního guru Jardy Svobody. 🙂

Pro znalce Vladimíra Megreho a jeho knih o Anastsii - vše je budováno se záměrem života na rodovém statku.

Pozemek je pomocí biokoridu stromů rozdělen na dvě části.

Spodní část pozemku o velikosti cca 1,8 ha má nyní pronajatou lesní školka, dle nájemní smlouvy do konce školního roku 2023/24. Nachází se zde 7-mi letý smíšený lesík , velká louka a zázemí klubu (maringotka, teepee, umývárna, spinkárna). Školka má zázemí a vybavení pronajaté dle smlouvy do konce školního roku 2023/2024. Zájem ponechat na místě lesní klub a třeba se s ním propojit s vlastními dětmi, by byl vítaný. Zda však bude nový majitel chtít pozemek dál školce pronajímat nebo ho využít k jiným účelům, ať už soukromým nebo podnikatelským nebo veřejně prospěšným, je v jeho rukou.

Horní část s permakulturní zahradou a stodolou je připravena ke stavbě rodinného domu. K tomu je již zhotovený projekt, který v současné době prochází povolovacím kolečkem. V brzké době by mělo být stavební povolení hotové. Projekt je součástí prodeje, můžeme Vám ho v případě zájmu dodat.

V horní části se mimo permakulturní zahradu a jedlé keře nachází také dřevěná stodola, předpřipravená příjezdová cesta a 3 parkovací místa.

Vše je budováno s velkou láskou, péčí a se záměrem tvořit harmonický prostor v souladu s přírodou. Pozemek se dobře hodí i pro vznik komunity či sousedské osady více rodin.

Pokud Vás popis zaujal, rád Vám vše ukážu na místě. Na případné další otázky rád odpovím na mailu či telefonu.

Hello,

I offer a plot of land with an area of ​​22,356m2, registered as permanent grassland, including a building plot with an area of ​​2080m2. The plot is located in the countryside between two villages, Kamýk and Vosí, in Pošumaví. It is situated below the forest, away from the main road. The neighborhood consists mostly of various-sized farms scattered throughout the landscape.

The accessibility to Švihov, where there is basic amenities and a beautiful water castle, is a 5-minute drive by car. It takes 15 minutes to get to Klatovy, the district town, in one direction, and to Přeštice in the other direction. It takes about 35 minutes to get to Plzeň. The Šumava Mountains, which offer a beautiful view from the plot, are a 30-minute drive away. The surrounding area is the Pošumaví nature, full of hills, forests, and magnificent views.

The plot is slightly sloping and oriented southeast. Access is via an asphalt road. The plot already has electricity and its own water well.

The established permaculture garden consists of 15 deeply fertile beds, a greenhouse, and an herb spiral with a small pond. There are also planted edible berry shrubs (currants, gooseberries, honeysuckles, medlars, sea buckthorns, elderberries, jostaberries...) and several (around 10) fruit trees. In the lower part of the plot, there is a mixed forest of Czech pioneer trees and a meadow. The perimeter is planted with a living hedge of Czech shrubs, which is followed by a tree windbreak.

For fans of Vladimir Megre and his books about Anastasia - everything is built with the intention of living on a family farm.

The plot is divided into two parts using a tree bio-corridor.

The lower part of the plot, with an area of ​​approximately 1.8 hectares, is currently leased as a forest nursery until the end of the school year 2023/24, according to the lease agreement. There is a 7-year-old mixed forest, a large meadow, and the club facilities (a caravan, a teepee, a washroom, a sleeping area) located here. The nursery has leased facilities and equipment until the end of the school year 2023/2024, according to the agreement. It would be welcome to keep the forest club on-site and maybe connect it with your own children. However, whether the new owner will want to continue leasing the plot to the nursery or use it for other purposes, whether private, business, or public benefit, is up to them.

The upper part, with the permaculture garden and the barn, is ready for the construction of a family house. A project has already been prepared, which is currently going through the approval process. The building permit should be ready soon. The project is included in the sale, and we can provide it to you if you are interested.

In the upper part, in addition to the permaculture garden and the edible shrubs, there is also a wooden barn, a pre-prepared access road, and 3 parking spaces.

The land is also well suited for the establishment of a community or neighboring settlement of several families.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu822595
Plocha pozemku22 356
Typ pozemkuStavební
Dostupné od25. 1. 2024
VlastnictvíOsobní

Co tato nemovitost nabízí?

MHD 6 minut autem

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete

MHDŠvihov, Kokšín
🚘 2 922 m (6 min)
PoštaŠvihov
🚘 4 318 m (7 min)
ObchodVečerka
🚘 4 237 m (6 min)
BankaMONETA Money Bank
🚘 8 475 m (15 min)
RestauraceHradní krčma U Zdeničky
🚘 4 546 m (7 min)
Lékárna
🚘 4 832 m (7 min)
ŠkolaZákladní škola a mateřská škola Předslav
🚘 4 705 m (10 min)
Mateřská škola
🚘 4 651 m (7 min)
SportovištěKrytý plavecký areál Klatovy
🚘 10 751 m (15 min)
Hřiště
🚘 3 463 m (7 min)

Vzdálenost k:

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Pozemek

Zobrazit všechny nabídky

Zobrazit všechny nabídky

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.