Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Dům
  • 5+1, 5+kk, 6+1, 6+kk

Zobrazit všechny nabídky

Zobrazit všechny nabídky

Prodej domu 5+1 • 119 m² bez realitkyLatrán, Velešín - Velešín, Jihočeský kraj

Latrán, Velešín - Velešín, Jihočeský krajŠkola 7 minut pěšky • Vybaveno • Garáž
Cena6 250 000 Kč

Tato nemovitost již od 26 506 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Hledáte kouzlo a atmosféru starého domu, ale chcete být součástí městského dění, večerního veselí a nebýt na samotě u lesa? Tak jste našli dům právě pro Vás. Dům je součástí historické zástavby města Velešín, nachází se v klidné lokalitě u náměstí s přátelskými sousedy. Velešín je moderní klidné menší město s veškerou sociální obslužností a skvělou dopravní dostupností. Do 20 minut se z něj dostanete na hranice s Rakouskem, do Českého Krumlova nebo krajského města Českých Budějovic. Nově budovaná dálnice, která povede v blízkosti, dostupnost města ještě zvýší. Na Lipno se dostanete za 40 minut a do krásných Novohradských hor do 20 minut. Od domu jste pěšky u malebné přehrady Římov za 5 minut.

K domu patří dvě na sebe navazující úrodné zahrádky tak akorát veliké, aby péče o ně byla radost a ne starost. Maliny, jahody, ostružiny, rybíz, borůvky, rakytník, švestka, hruška a jabloně. Něčeho je více, něčeho méně, ale to vše již na zahradě plně roste a plodí. Je zde také připraven základ na skleník pro domácí rajčata a okurky. Vlastní kompost. Udírna je plně funkční a padesát kilo masa se tam vejde jako nic. Dva dřevníky pro uložení dřeva na zimu, protože teplo z krbu je nenahraditelné. Zastřešená terasa s přívodem vody ze studny pro posezení s přáteli, na kterou navazuje zimní zahrada s vchodem do obývacího pokoje.

V domě jsou v současné době využívána dvě patra – přízemí a první nadzemní podlaží. Dům má v podzemí ještě malý úložný sklep s celoročně konstantní teplotou 11st. a vlastní studnu s užitkovou vodou, se kterou lze zalévat zahrádku. Dům má využitelné dva samostatné vchody, jeden z ulice, druhý ze zahrady.

V přízemí se nachází rozsáhlý původní průjezd s menším sklepem, který má ambice být do budoucna sklepem vinným. Dále je zde kuchyňka pro zpracování plodů ze zahrádky, nebo pro přípravu masa do udírny. Na kuchyňku dále navazuje další místnost, kterou lze využít jako dílnu nebo zázemí pro podnikatelskou činnost, případně je možné zde spolu s kuchyňkou vybudovat samostatný byt. Součástí přízemí je také větší komora, do které je přivedena voda a odpady, takže může sloužit jako oddělená prádelna případně jako koupelna k přízemnímu bytu.

Točené dřevěné schodiště nás dovede do prvního patra, kde je velký obývací pokoj s jídelnou a krbovými kamny s výměníkem, kuchyně, koupelna a dva pokoje. Z obývacího pokoje se přes zimní zahradu dostaneme na zahrádku.

Střecha záměrně ponechaná v původním stavu skrývá rozhlehlou půdu, kde je možné vybudovat půdní vestavbu a tím pádem získat dalších 90m2 obytného prostoru.

Dům je napojen na vodu z řádu, je zřízena plynová přípojka, která nebyla využívána, a elektřinu. Rozvody vody jsou v plastu, rozvody tepla a elektřiny jsou v mědi. Místnost v přízemí a terasa jsou vybaveny třífázovou zásuvkou 400V. Pod domem je přístupná studna (průměr 1,1m, hloubka 4m) s užitkovou vodu, která je rozvedena na zahradu a do přízemní komory. Celý dům je vytápěn elektrickým kotlem a krbovými kamny (17kW) s výměníkem do radiátorů. Bojler 80l na ohřev vody je umístěn v přízemí. Okna jsou dřevěná špaletová. Dům je po vnitřní rekonstrukci – nové podlahy a obklady, celý dům je vybílen a uklizen a připraven ihned k nastěhování. Dům je prodáván včetně vybavení na fotografiích.

Potenciál domu je velmi pestrý, je možné jej využít tak pro bydlení, tak pro podnikatelské záměry s provozovnou v přízemí, nebo jako zázemí pro výlety za krásami jižních Čech.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu695622
Dispozice5+1
Dostupné od8. 12. 2021
StavDobrý
Typ budovyOstatní
RizikaPrověřit »
Užitná plocha119
VybavenoVybaveno
Plocha pozemku220
Podlaží1
PENBG - Mimořádně nehospodárná

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Terasa
Garáž
Sklep
MHD 4 minuty autem

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete

MHDVelešín město
🚘 1 494 m (4 min)
PoštaVelešín
🚶 731 m (9 min)
ObchodFoitl řeznictví uzenářství
🚶 458 m (5 min)
RestauraceRestaurant U Zlaté Podkovy
🚶 735 m (9 min)
Lékárna
🚶 609 m (7 min)
ŠkolaNursery - Školka
🚶 643 m (8 min)
Mateřská škola
🚘 4 766 m (6 min)
SportovištěKoupaliště Velešín
🚘 1 158 m (4 min)
Hřiště
🚘 911 m (3 min)

Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.