Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej bytu 2+kk • 114 m² bez realitkyStarobrněnská, Brno - Město Brno, Jihomoravský kraj

Starobrněnská, Brno - Město Brno, Jihomoravský kraj
Cena3 800 000 Kč

Tato nemovitost již od 16 116 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Půdní vestavba mezonetové bytové jednotky - novostavba

Brno centrum

Starobrněnská ulice

Byt má celkovou plochu cca 114 m2, jedná se o atypický, mezonetový byt, v interiéru jsou citlivě zachovány původní historické trámy. Celý prostor působí příjemným dojmem a nabízí také velice zajímavý výhled na historický „Zlatý kříž“ města.

Obytný prostor je rozdělen do dvou částí, spodní patro tvoří prostor s plochou cca 67 m2 s volně oddělenou kuchyní, vrchní patro - mezonet cca 33 m2. Ostatní prostory, zázemí bytu disponují plochou cca 14 m2.

Vstup do bytu - předsíň, kuchyně s jídelnou, koupelna, WC, obytný prostor se schodištěm do mezonetu - galerie, ložnice a prostor, zázemí pro domácí práce.

Objekt je v nové fasádě, jedná se o ranou a velmi výraznou secesní stavbu s novobarokními vlivy, průčelí je členěno vysokým pilastrovým řádem, v přízemí s měřítkově nadsazenými hermami. Stavba výrazně německé slohové provenience, blízká analogii v lotyšské Rize.

Jedná se i o historicky cennou stavbu se zajímavou historií, samotný název ulice se formoval již ve 13. století (platea Antique Brunnae) podle směru ulice z centra dnešního města ke Starému Brnu.

Jeden z dřívějších vlastníků domu byl i hrabě Antonín Bedřich Mitrovský (zdroj viz www – encyklopedie)

Samotná půdní vestavba je v 5. a 6. patře obecního domu s výtahem. Byt má předplacený nájem na dobu 30 let. Vnitřní prostor interiéru je novým uživatelům kompletně připraven na dotvoření vlastních představ a požadavků. Napojení IS bytu je zcela oddělené. K dispozici je samozřejmě i parkovací karta do centra města.

Finanční náklady vynaložené na úpravu půdních prostor jsou stanoveny a uplatněny investičním odborem Statutárního město Brna ve výši 3 800 000 Kč.

Prodejní cena dohodou.

Kontakt na majitele:

telefon: +420 733 644 402

e-mail: starobrnenska@email.cz

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu151317
Dispozice2+kk
Podlaží5
Typ budovyCihla
Plocha114
VybavenoNevybaveno
VlastnictvíOstatní
RizikaPrověřit »

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.