Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Dům
  • Ostatní

Zobrazit všechny nabídky

Prodej domu • 450 m² bez realitkyPřemyslovců, Ostrava - Mariánské Hory, Moravskoslezský kraj

Rezervováno
Přemyslovců, Ostrava - Mariánské Hory, Moravskoslezský krajČástečně vybaveno
Cena5 900 000 Kč

Tato nemovitost již od 25 309 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,99 %.


Komerční dům na ulici Přemyslovců 49, Ostrava – Mariánské hory, 709 00

Rekonstrukce tohoto domu probíhala v letech 2000 až do roku 2006, kdy byly provedeny poslední dokončovací práce zateplené fasády domu. V tomto roce 2006 byly taktéž prostory, které prošly řádnou kolaudací, (včetně měření radonu ve spodní části domu) předány nájemcům k jejich užívání.

Dům tedy prošel za dobu 5-ti let CELKOVOU rekonstrukcí. To jest, rozvody energie, vytápění (vše v mědi), kde každé jednotlivé podlaží má svůj kotel a okruh, proběhla zde celková rekonstrukce odpadů (přípojka na obecní kanalizaci), celého vodovodního řádu, okapů, svodů atd. Spodní prostor je řízen dvěma okruhy alarmu se dvěmi kódovacími základnami.

V roce 2012 začala rekonstrukce půdních prostor, která byla v roce 2014 dokončena, a podkrovní byt byl tedy plně k dispozici a k užívání.

Střecha domu je v naprostém pořádku a její stáří je ca. 20 let. Krytina tedy bude minimálně dalších 10 let v naprostém pořádku.

Na nádvoří domu (které je vydlážděné zámkovou dlažbou) se nachází velká garáž o ploše 30m2, která je projektovaná ke stání 2. aut. Garáž je se sekčními vraty na dálkové ovládání. Je zde také posezení se dřevěnou pevnou pergolou. Pro vjezd do nádvoří domu slouží taktéž automatická, na dálku ovládána vrata. (kovářská ruční práce s komaxitem - krásná práce)

Sklepní prostory: Plocha celkem 41 m²

Dům je částečně podsklepen, sklepy jsou čisté, zdravé s běžnou sklepní vlhkostí.

V tomto sklepě se také nachází velká sprcha, umývadlo, toaleta a výlevka pro uklízečku.

Co se týče samotného pronájmu:

Nebytový spodní prostor: Plocha celkem 118 m² + 30 m² garáž.

1. nadzemní podlaží, které vždy sloužilo jako prodejna má kolaudace dvě a to jako prodejna a taky jako pohostinské zařízení (vinárna). V těchto prostorech je také hotová vzduchotechnika. Prodejna byla pronajímána nejdříve za 14 000,- Kč měsíčně bez médií. Média činí ca. za měsíc Plyn – 2 800,- a energie 1 000,- Kč. V této části jsou taktéž sociálky jak dámské, tak pánské s pisoárem kde každá má své vlastní hygienické zázemí.

Byt 4+1: Plocha celkem 102 m² + 70 m² terasa.

2. nadzemní podlaží bylo svou dobou pronajímané jako kancelářské prostory (za 15 000,- Kč) a nyní již 4 roky jako byt. V dnešní době je tento byt pronajímaný rodině se dvěma dětmi, nájem činí 10 000,- Kč bez médií. Samotné média pak ca. za měsíc Plyn – 2 000,- a energie 1 200,- Kč. U tohoto bytu je v ceně nájmu také velká 70m2 terasa, na kterou se vchází balkónovými dveřmi. Na terase se nachází větší dětský dřevěný altánek a dětské pískoviště ca 2,5 m².

Byt 3+1: Plocha celkem 92 m²

3. nadzemní podlaží, které je necelé 3 roky po rekonstrukci, zatím pronajímané nebylo. Tento prostor je velmi zřídka užívaný majitelem domu. Zařízení tedy téměř nové. Okna (celkem 9 kusů) Velux, plovoucí podlahy v barvě třešeň, stěny částečně zdivo a částečně sádrokartón, vytápění plyn. Koupelna se sprchovým koutem a také s vanou, bidet a s prostorem pro pračku. Byt v tomto stavu má reálné propozice k pronájmu minimálně kolem 8 000,- Kč měsíčně bez médií. Samotné média pak ca. za měsíc Plyn – 1 000,- a energie 500,- Kč.

Lze také pronajmou štít domu, kde majitel již několik nabídek odmítnul, bylo nabízeno něco kolem částky 5 000,- Kč čtvrtletně. Také lze vytěžit finance z pronájmu 30 m² garáže.

Na domě jsou investice za vodné a stočné v částce ca. 2 200,- až max. 2 700,- Kč čtvrtletně.

Daň z nemovitosti činila v minulém roce 2016 celkem: 2 950,- Kč.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu458375
DispoziceOstatní
Podlaží3
Typ budovyCihla
Plocha450
VybavenoČástečně
VlastnictvíOsobní
RizikaPrověřit »

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.