Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej domu • 875 m² bez realitkyKarla Tomana, Hradec Králové - Hradec Králové, Královéhradecký kraj

Karla Tomana, Hradec Králové - Hradec Králové, Královéhradecký kraj
Cena0 Kč


Prodej domu na lukrativním místě historického centra Hradce Králové v blízkosti RegioCentra Nový pivovar a hlavní dominanty města-katedrály Svatého Ducha na Velkém náměstí (na první fotografii třetí zleva). Jedná se o nemovitou kulturní památku,- bývalý kanovnický dům, renesanční stavbu z období let 1540 – 1560 na starším gotickém objektu, klasicistně upravenou. Dnes je z tohoto období zachovaná stavební dispozice, štít hlavní fasády a celé 1.NP. Z období renesance jsou rovněž prostorné klenuté sklepy ve dvou úrovních pod celou budovou.

Dispozice objektu: 1. PP: sklepy (ve dvou úrovních), 1. NP: chodba, kanceláře, sociální zařízení a technické zázemí, 2. NP: chodba, kanceláře a byt s příslušenstvím, 3. NP- podkroví: byt s příslušenstvím a půdní prostor, 4. NP: půdní prostor.

Celková plocha domu: 875 m².

Dům je v dobrém technickém stavu a má odpovídající údržbu. Dům byl několikrát přestavován a upravován. Kromě obvodových zdí, sklepů a kleneb v 1.NP, byly obnoveny veškeré stavební konstrukce domu a rozvody energií: v domě jsou nové stropy, podlahy, část nosného zdiva, příčky, schodiště, vnitřní a venkovní omítky. Ve 3.NP je vestavena ocelová konstrukce podkroví. V posledních letech provedeno statické zajištění stěny dvorní fasády, provedena oprava hlavní a dvorní fasády včetně nových omítek a nátěrů, nových oken a kamenných prvků na hlavní fasádě. Byl zrestaurován kamenný portál a vstupní empirová vrata. V domě byla provedena rekonstrukce ÚT, rozvodů vody (včetně výměny kotlů, radiátorů, bojlerů a průtokových ohřívačů), WC, postavena další koupelna, dlažby atd.

K objektu domu patří pozemek: nádvoří, cihelné terasy v pěti úrovních, pozemek v ul. Komenského a dvě zdi bývalých městských hradeb. Celková plocha pozemku: 719 m².

Dům je umístěn na stavební parcele o výměře 386 m², z toho zastavěná plocha 201 m². Nezastavěná část této parcely o výměře 185 m² slouží jako nádvoří (do roku 1973 na tomto pozemku stál obytný dům). Hranici pozemku tvoří zeď historického opevnění města. Za touto zdí je pozemek o výměře 267 m² – stupňovité obezděné terasy v pěti úrovních – zahrada na jižní straně kopce Starého města. Na hranici pozemku je další zeď historického opevnění města a za touto zdí je pozemek o výměře 66 m², který je přístupný z chodníku v ulici Komenského.

Výhled na katedrálu Sv. Ducha a zahrady.

Velmi výhodná poloha domu a pozemkových parcel v historickém centru města a zároveň v bezprostřední blízkosti administrativně-kulturního a obchodního centra, poskytuje možnost velmi dobrého komerčního využití i klidné prostředí pro bydlení.

Cena dohodou.

Tel.: 775 961 011, e-mail: vas50@atlas.cz

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu72644
DispoziceOstatní
VlastnictvíOsobní
RizikaPrověřit »
Plocha875
Podlaží4
Typ budovyCihla

Co tato nemovitost nabízí?

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.