Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej pozemku • 2121 m² bez realitkyKostelní Střimelice, Stříbrná Skalice - Kostelní Střimelice, Středočeský kraj

Kostelní Střimelice, Stříbrná Skalice - Kostelní Střimelice, Středočeský krajMHD 5 minut pěšky
Cena3 711 750 Kč

Tato nemovitost již od 15 741 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


BYDLET V KLIDU U LESA ZA PRAHOU / Rodinný dům v Kostelních Střimelicích za cenu bytu v Praze

Praha vás baví a zároveň cítíte potřebu bydlet soběstačně a v souladu s přírodou?

Na podej pozemek se stavebním povolením pro rodinný dům + výhoda zajištění realizace stavby a spolupráce s architektem až do kolaudace. Návrh je možné přizpůsobit vaším aktuálním potřebám a představám.

LOKALITA

Pozemek se nachází na okraji obce Kostelní Střimelice, 30 km jihovýchodně od hranice Prahy, která je dostupná 25 minut autem, výhodou je pražská MHD.

Je vhodný jak na trvalé bydlení, tak na druhé bydlení či reakreaci.

OBEC

Kostelní Střimelice je malebná obec o 200 obyvatelích, jejíž historie sahá do 13. století. Je autentická, nepoznamenaná satelitní výstavbou. Veškerá vybavenost je v dosahu okolních obcí Ondřejova, Stříbrné Skalice a Mnichovic. Spádovou obcí vyššího významu jsou Říčany.

Geograficky je posazena ve vyšších polohách (pod observatoří Ondřejov) a jsou z ní krásné výhledy do okolní krajiny. V sousedství jsou přírodní i kulturní památky, množství stezek pro pěší i cykloturistiku (Voděradské bučiny), koupání a jiné sporty.

https://kostelni-strimelice.webnode.cz/

POZEMEK

Pozemek se nachází na okraji obce, bez kontaktu s okolní zástavbou, obklopen přírodou. Jediným sousedem je další pozemek v majetku prodávajícího, na kterém je vyprojektován obdobný rodinný dům tak, aby se navzájem nerušili a měli dostatek soukromí. Ostatní sousední pozemky jsou nezastavitelné ve vlastnictví obce.

Pozemky jsou svažité od Přístupové silnice směrem k lesu. Oba domy mají společnou příjezdovou plochu, na které jsou umístěny sítě (elektro, kanalizace, vodovod), je z ní vjezd do garáže, vstup do domu a další parkovací stání pro návštěvy.

DŮM / VARIABILITA

Dům je navržen v otevřeném modulovém systému. Moduly o půdorysné velikosti 6x6m mají různou náplň a jsou seskládatelné podle aktuálních potřeb majitele:

- garáž (s přístupem do domu suchou nohou)

- vstupní prostor / schodiště/zázemí

- kuchyně s jídelnou

- obytný prostor

- krytá terasa

- pracovna

- relaxační zóna

- ložnice s šatnou a koupelnou

- 2x pokoj se šatnou

- zahradní sklad / dílna

Dům je tedy možné používat v maximálním objemu 10-ti modulů pro velkou rodinu, postavit pouze poloviční pro seniory, používat pro rekreaci, nebo rozdělit na dvougenerační bydlení s oddělenými vstupy. Jedná se o energeticky silné místo a návrh lze doladit na míru i na základě Feng Shui principů.

EKOLOGIE / SOBĚSTAČNOST / UDRŽITELNOST

Koncepce zástavby vychází z lokálních hodnot, z tradičního umisťování staveb po vrstevnici tak, jak to dělali naši předkové. Domy jsou přirozeně citlivě zasazené do svahu.

Orientace domu ke světovým stranám zaručuje dostatek slunka a výhledů do společenské části v horním podlaží a zároveň naprostý klid a soukromí do ložnicového spodního podlaží. Jsou jednoduchého obdélníkového tvaru s plochou zelenou střechou.

Připojeny jsou na obecní vodovod a na elektřinu. Kanalizace je zaústěna do jímky s možností přestavby na domácí čistírnu. Dle hydrogeologického posouzení lze realizovat na pozemku vrty pro vlastní vodu. Zdrojem tepla je navrženo tepelné čerpadlo voda-vzduch.

Příznivá energetická bilance je podpořena pasivními i aktivními prvky, např. stíněním mobilními okenicemi.

Průkaz energetické náročnosti budovy má hodnotu B – velmi úsporná, v kategorii primární energie má hodnotu A – mimořádně úsporná.

VÝSTAVBA

Na lokalitu byl vypracován architektonický návrh studiem Norma architekti, který byl následně rozpracován do projektu pro územní a stavební řízení, projednala se všemi orgány státní správy i sousedy.

Na domy je vydané platné stavební povolení, výstavbu lze začít hned.

Máte jistotu povolené stavby a ušetřeného času projednávání s úřady. Prodávájící umí zajistit dodavatele stavby, následné projekční práce a výhodou je spolupráce architekta až do fáze kolaudace.

Více o projektu zde: http://norm-a.com/index.php?page=project-detail&pid=52

Kompletní portfolio projektu ráda pošlu na vyžádání emailem.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu613053
Dostupné od15. 6. 2020
Plocha 2 121
Typ pozemkuStavební

Co tato nemovitost nabízí?

MHD 1 minuta autem

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete

MHDStříbrná Skalice, Kost. Střimelice
🚶 463 m (6 min)
PoštaOndřejov
🚘 2 924 m (4 min)
Obchod
🚘 2 891 m (4 min)
RestauracePropast
🚘 2 020 m (4 min)
LékárnaLékárna Mnichovice
🚘 10 117 m (13 min)
ŠkolaZákladni škola bratří Fričů
🚘 2 981 m (5 min)
Mateřská škola
🚘 2 819 m (4 min)
SportovištěSportovní stáj Pyskočely
🚘 8 940 m (11 min)
Hřiště
🚘 4 919 m (7 min)

Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.