Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

4 důvody, proč pronajmout přes Bezrealitky

Zdědili jste byt po prarodičích, nebo máte nemovitost jako investici a chcete ji bezpečně pronajmout, ale nevíte, jak na to? Víme, že rozhodnout se pro způsob pronájmu není jednoduché, a proto vám přinášíme přehled toho, co získáte při pronájmu přes Bezrealitky.


Nikola Sychrová
Nikola Sychrová14. 1. 2022 | Doba čtení: 8 minut

Pronájem bytu do týdne

Rozhodli jste se pronajmout nemovitost a uvažujete, kde ji inzerovat? Najít vhodného nájemce není snadné, ale na našem portálu se to lidem daří. Každoročně se přes nás domluví až 47 000 pronájmů. Není se čemu divit, denně u nás totiž nové bydlení hledá 70 000 návštěvníků webu, kterým se může zobrazit i váš byt či dům.

Do kdy tedy můžete čekat, že se po nahrání inzerátu ozve první zájemce? Obvykle to trvá jen pár minut. Především ve větších městech bývá zájemců opravdu spousta, proto si můžete v klidu sednout, dát nohy nahoru a počkat, až se ozve první pár uživatelů. Poté si můžete vybrat, který zájemce by pro vás byl ideální.

Pronajato tak můžete mít do týdne. Záležet bude na tom, jak rychle se rozhodnete vybrat jednoho ze zájemců a samozřejmě také na tom, od kdy chcete nemovitost pronajmout. Standardně se ale na našem portálu nabídka příliš neohřeje.

Standardně se na našem portálu nabídka příliš neohřeje.

Anonymita a bezpečnost majitele je samozřejmostí

Nechcete, aby lidé věděli, že danou nemovitost pronajímáte zrovna vy? Bojíte se, že se vám začnou ozývat realitní makléři? Na Bezrealitky můžete své inzeráty zveřejňovat anonymně. Potřebujeme sice konkrétní adresu nemovitosti, ale na webu zobrazíme jen ulici. Zároveň není potřeba, abyste uváděli své telefonní číslo. Nikdo tak nebude vědět, kde přesně se byt nachází a kdo ho pronajímá.

S garancí anonymity se nabízí i otázka bezpečí. Určitě máte v okolí někoho, kdo neměl dobrou zkušenost a setkal se třeba s podvodem. V Bezrealitky víme, že první, co lidé řeší, je právě bezpečnost v celém procesu pronajímání. Proto naše uživatele o podvodech neustále vzděláváme a pomáháme jim včas rozpoznat, že s potenciálním zájemcem třeba není vše v pořádku a může se jednat o podvod. V ideálním případě ale k takovým situacím nemusí vůbec dojít. Máme vlastní mechaniky, díky nimž dokážeme podvodníky včas odhalit a zablokovat.

Upozorníme vás na potenciální neplatiče

Nastěhovat si do bytu neplatiče je noční můra každého pronajímatele. Proto se na našem portálu snažíme riziko výběru neplatiče snížit na minimum. Zajímá vás jak? Je to snadné. Stačí využít naši službu ověření bezdlužnosti zájemce. Jakožto majitel nebo majitelka nemovitosti tak získáte všechny důležité informace o zájemci. Prověříme ho až u 6 institucí a zjistíme, zda není v exekuci nebo v insolvenci. Stejně tak můžeme prověřit i právnickou osobu nebo OSVČ jako spolehlivého plátce DPH. K tomu nám postačí příslušné IČ nebo DIČ.

Tip! Pokud o ověření bezdlužnosti nechcete žádat vy, ale víte, že má zájemce Premium profil, můžete jej poprosit, aby to v rámci svého profilu zdarma provedl on sám.  

Připravíme nájemní smlouvu na míru

Mít správně sestavenou nájemní smlouvu je klíčové. Pomáhá chránit jak vaše práva, tak práva nájemců, díky čemuž dokážete předejít spoustě možných problémů. Výhodou pronájmu přes Bezrealitky je, že jakmile si vyberete zájemce, můžete si na našem webu rovnou vygenerovat nájemní smlouvu, kterou pro nás přichystali v HAVEL & PARTNERS. Pokud byste potřebovali do smlouvy cokoliv přidat, můžete využít naši službu Nájemní smlouva Plus. Náš advokát pak zohlední všechny vaše požadavky a připraví vám smlouvu na míru.

Podobně si u nás můžete vyřídit také přepis energie na nájemníka, nebo třeba online, zdarma a ihned odhadnout výši nájmu. Na Bezrealitky máte prostě vše potřebné na jednom místě.