Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Pronájem bytu 4+1 • 124 m² bez realitkyStřední, Šilheřovice - Šilheřovice, Moravskoslezský kraj

Střední, Šilheřovice - Šilheřovice, Moravskoslezský krajČástečně vybaveno
Měsíční nájemné12 000 Kč

+ Poplatky za služby3 500 Kč


Pronajmu dlouhodobě krásný byt 4+1 nadstandardních rozměrů 124m2 v Šilheřovicích, přímo v sousedství zámecké zahrady s golfovým hřištěm. Dům postavený kolem roku 1900 rodinou Rotschildů jako součást majetku zámku, byl celkově rekonstruován v roce 1976, v letech 1996 - 2010 byly prováděny další investice - výměna střechy a okapů, plynofikace, napojení na obecní kanalizaci, vydláždění vlastní parkovací plochy pro 4 auta a chodníků.

Dále k pronájmu bytu náleží užívání pozemku, na němž dům stojí a dvou okolních parcel, na nichž se nachází oplocená zahrada, parkoviště, plechové domky na nářadí a sportovní výbavu, pískoviště a zahradní posezení s krbem (v části využívané pouze uživateli pronajímaného bytu). Na vlastní zahradu pak navazují další parcely dlouhodobě pronajaté obcí, které lze využívat buďto k rekreaci anebo k pěstování zeleniny. Na této parcele je nájemcům bytu k dispozici i skleník, tři ovocné stromy, vzrostlý ořešák a zasazené keře s rybízem. Většina plochy je zatravněna pravidelně udržovaným trávníkem. K bytu dále náleží velmi prostorná uzamykatelná půda s množstvím úložné plochy a chladné sklepní prostory s mohutnou valenou klenbou, využitelné k uskladnění zeleniny anebo sezónních věcí.

Dům je postaven v bytelném německém stylu obvyklém na přelomu 19. a 20. století, vybaven kvalitními cihlovými zdmi, pevnými podlahami a kamennými schodišti. Je ve velmi dobré kondici díky soustavné péči jeho majitelů. Pronajímaný byt má stropy vysoké 350cm, ve většině bytu byly ale z důvodu větší útulnosti a zlepšení tepelného komfortu sníženy sádrokartonem a opatřeny přídavnou tepelnou izolací a stropními bodovými světly. V některých místech bytu byla ponechána původní výška stropů, díky čemuž je byt zajímavě členěný a maximálně prakticky využitý a působí originálním dojmem. Ve většině místností byly provedeny dále obklady vnějších stěn sádrokartonem s vloženou izolací a původních 10 dřevěných velkých oken bytu bylo opatřeno izolačními dvojskly, což dále zvýšilo tepelný komfort a snížilo náklady na vytápění na minimum.

Součástí rekonstrukce bytu byla také instalace kvalitních dřevěných a laminátových podlah a položení dlažby ve frekventovaných částech bytu. Kompletní rekonstrukcí prošla koupelna, která je nyní vybavená hydromasážní vanou, kvalitním umývadlem a moderním sprchovým koutem.

Součástí bytu je množství prakticky řešených úložných prostor - prostorný botník, místnost pro špinavé prádlo,

sušárna prádla, místnost pro sportovní vybavení, místnost pro nářadí a technické zázemí, místnost pro uskladnění sezónního oblečení.

Obytné prostory jsou nezvykle prostorné, vkusně a prakticky řešené, aby každá věc v domácnosti našla svoje stálé místo :

1. Předsíň - zalomená s převlékacím prostorem, cca 1,5 x 7m, na zemi kvalitní dlažba

2. Obývací pokoj - 5,5 x 5,2m, podlaha z kvalitního tmavě hnědého dřeva, vestavěné skříně, funkční kachlová kamna

3. Kuchyně - 5,5 x 5m, plovoucí laminátová podlaha

4. Dětský pokoj - 3,5 x 3m, podlaha z masivního dřeva, řešen jako dvoupatrový s velkým prostorem na hraní a spánek na balkóně nad úrovní hlavy

5. Pokoj - 2,8 x 4,5m, podlaha z vlysů, položený koberec

6. Pokoj - 3,2 x 4,5m, podlaha z vlysů, položený koberec

7. Koupelna - 2 x 4m, podlaha dlažba, sprchový kout, masážní vana, umývadlo, místo na pračku, plynový kotel

8. WC - 1 x 1m, podlaha dlažba

9. Místnost pro sportovní výbavu a sušení prádla - 1,5 x 3m, podlaha dlažba

10. Spojovací chodba se zákoutím pro koš se špinavým prádlem, 1,5 x 3m, podlaha dlažba

11. Skladovací prostor pro technické zázemí - 2 x 1m, podlaha vlysy

12. Skladovací prostor pro sezónní oblečení - 2,5 x 1m, podlaha vlysy

Etážové vytápění je řešeno plynovým kotlem s teplovodními rozvody a článkovými radiátory. Je samostatné pro každou ze 4 bytových jednotek domu, s vlastním plynoměrem. Každá z bytových jednotek má rovněž vlastní rozvod pitné vody a samostatný vodoměr. Stejně tak má každá domácnost vlastní oddělený elektrický okruh.

Možnosti vyžití jsou v okolí velmi pestré. Vyhlášené golfové hřiště, udržovaný zámecký park, vesnice s řadou

hospůdek, cukrárnou, několika obchody. Cyklisté uvítají množství cyklostezek, lesních a polních cest bez silničního provozu, blízké koupaliště a akvapark. V sousedství jsou výborné terény pro kolečkové brusle, v zimě je tradicí bruslení na zamrzlém rybníce a běžkaři si oblíbí denně projížděný 3km okruh v zámeckém parku. Obec je nově vybavena dětským hřištěm, tenisovými kurty a tělocvičnou.

Dojezd do obce je možný z Hlučína 8km, z Ostravy 12km nebo od blízké dálnice 4km. Do centra Ostravy autem za 20 minut, autobusovou pravidelnou linkou za 30 minut.

V domě je k dispozici televize a WiFi internet.

Hlavní výhody :

- Nadstandardně velký byt vhodný pro 2 dospělé a až 4 děti

- Kvalitní bydlení v poctivě postaveném domě, kde je létě chládek a v zimě teplo.

- Vlastní parkování až 4 aut bez stresů z ucpaných parkovišť

- Přízemní byt vhodný i pro tělesně postižené a starší lidi

- Komfort bydlení téměř jako ve vlastním domě, s množstvím úložného prostoru i obytné plochy, zahradou, posezením u venkovního krbu ...

- Rychlá dostupnost města i dálnice

- Všechny výhody bydlení kousek za městem na čerstvém vzduchu a v krásném prostředí

Informace k pronájmu : Nemám zájem o kontaktování žádnou z realitních kanceláří. Nenabízím pronájem formou studentského bytu více lidem než jedné rodině.

Důvod pronájmu bytu - koupě rodinného domu.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu157474
Dispozice4+1
Podlaží1
Typ budovyCihla
Užitná plocha124
VybavenoČástečně
VlastnictvíOsobní

Co tato nemovitost nabízí?

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.