Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Byt
  • 2+1, 2+kk, 3+1, 3+kk

Zobrazit všechny nabídky

Prodej bytu 2+1 • 60 m² bez realitkynáměstí 28. října, Brno - Černá Pole, Jihomoravský kraj

náměstí 28. října, Brno - Černá Pole, Jihomoravský krajVybaveno
Cena3 950 000 Kč

Tato nemovitost již od 16 752 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


ZLEVNĚNO!!!

Nabízím k prodeji zrekonstruovaný byt o vel. 2+1 s výměrou 60 m2 (+ sklepní kóje 5 m2), a to včetně 1/12 dalšího bytu v domě. Vhodné k investici i bydlení. Byt je situovaný ve 3. patře (4. podlaží) zděného domu bez výtahu v Brně na adrese 28. října 1109/13.Byt je vyklizen a je k dispozici k prohlídkám na místě a k nastěhování. Součástí ceny bytu je veškeré vnitřní vybavení vč. vestaveb a kuchyňské linky.

Užitná plocha dle evidenčního listu: Užitná plocha po rekonstrukci:

Pokoj č. 1 17,2 m2 Pokoj č. 1 14,74 m2

Pokoj č. 2 27,5 m2 Pokoj č. 2 27,36 m2

Kuchyň 9,5 m2 Kuchyň 9,87 m2

Předsíň 2,5 m2 Předsíň 1,44 m2

Koupelna + WC 3,0 m2 Koupelna + WC 4,75 m2

Sklepní kóje 5,0 m2 Sklepní kóje 5,0 m2

CELKEM 64,7 m2 CELKEM 63,16 m2

Popis bytu:

Jedná se o dvoupokojový byt s vysokými stropy (3,3 m) a čtyřmi velkými okny (kastlová, vnější křídla jsou opatřená izolačním dvojsklem, tzv. ditherm) orientovanými na sever – výhled na park na náměstí 28. října a dominanty města Brna (Špilberk, Petrov, Janáčkovo divadlo, atd.). V bytě proběhla v roce 2011 celková rekonstrukce v hodnotě cca 500 tis. Kč. Nyní jsou ve všech prostorách nové sádrokartonové podhledy s osvětlením a rozvody elektřiny (včetně jističů). V obou pokojích je nová podlaha z broušených lakovaných OSB desek vč. zalištování. Oba pokoje jsou vybaveny dřevěnými vestavbami na míru, jejichž spodní část slouží jako šatna a skříně, v menším pokoji je nad vestavbou dvoulůžko, ve větším pokoji je nad vestavbou prostor pro velký pracovní stůl a dvoulůžko. Tyto vestavby zásadním způsobem zvyšují užitnou hodnotu bytu a navyšují obytnou plochu bytu o cca 9, 7 m2. V každém pokoji jsou lokální WAF. Celková rekonstrukce proběhla rovněž v koupelně, která byla rozšířena do menšího pokoje pod vestavbu: jsou zde nové rozvody vody a odpadu, pořízeny byly nové zařizovací předměty (rohová vana, zabudované umyvadlo a WC). Nad koupelnou je úložný prostor, který slouží jako malá půda. V rekonstruované kuchyni a předsíni je nová dlažba, kuchyňská linka s jídelním stolem a skříňkami na míru. Ve všech místnostech jsou nové interiérové dveře vč. obložek. Celý bytový dům je po výměně oken, opravě fasády a střechy, je průběžně opravován a udržován, u domu je zahrada a dvorek, ve společných prostorách ve zvýšeném přízemí je k dispozici zamykatelný prostor na kočárky a kola. Byt má vlastní vodoměr, podle kterého se bude vyúčtovávat od roku 2018. Chybí aktuální revize plynového kotle.

Dispozice bytu viz půdorys.

Legislativní rámec:

Jelikož jde o družstevní byt, jedná se právně o převod družstevního podílu, resp. o převod práv a povinností člena družstva, a to vč. práva nájmu k předmětné bytové jednotce. Převod je rychlý a NENÍ předmětem 4 % daně z nabytí nemovitostí, tzn. tato daň se neplatí. Dle stanov družstva může být družstevní podíl ve spoluvlastnictví členů, kteří nejsou manželé, zastavit družstevní podíl je vyloučeno. Družstvo navíc vlastní jeden z bytů v domě, kdy příjmy z nájmu tohoto bytu jsou vedle příspěvků do fondu oprav dalším podstatným příjmem družstva, což se odráží ve výši příspěvku do fondu oprav, který je nízký. V případě transformace družstva na společenství vlastníků tak získáte i podíl cca 1/12 na dalším bytě. V domě je rovněž nezrealizována vestavba půdy. Stav účtu družstva ke dni 31.12.2016 je 926.861,- Kč.

Náklady na bydlení:

Měsíční náklady na bydlení pro 3 osoby činí dle evidenčního listu 2.313,- Kč (z toho je 43,- Kč záloha na osvětlení v domě, 104,- Kč je záloha na úklid, 600,- Kč je záloha na odběr studené vody, 11,- Kč na komíny a 1.555,- Kč tvoří příspěvek na fond oprav), aktuální zálohy na energie činí 1.100,- Kč na plyn a 600,- Kč na elektřinu. Celkem se tedy jedná o měsíční náklady pro 3 osoby ve výši cca 4 tis. Kč. Na vyžádání předložím vyúčtování dodávek energií za poslední 3 roky.

Popis lokality bytu:

Byt je díky svému umístění max. 10 min. chůze od centra výborně dopravně dostupný (z ulice Milady Horákové je to 5 min. MHD na Hlavní nádraží), je zde veškerá občanská vybavenost (jesle, školka, škola, gymnázium, SŠ a VŠ, lékaři, lékárny, večerka, restaurace, kavárny, atd.), sportoviště (tenis, fotbal, volejbal, hokej, plavecký bazén, squash, zájmové kroužky pro děti, divadla, atd.), v blízkosti je několik odpočinkových míst, zejména pak největší brněnský park Lužánky, a rovněž nejvýznamnější architektonické skvosty – funkcionalistická vila Tugendhat a secesní vila Löw-Beer. Koupě bytu je díky svému umístění ideální pro bydlení i výhodná investice.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu456096
Dispozice2+1
Podlaží3
Typ budovyCihla
Užitná plocha60
VybavenoVybaveno
VlastnictvíDružstevní
PENBG - Mimořádně nehospodárná

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.