Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej bytu 2+kk • 50 m² bez realitkyNáplavka, Brno - Staré Brno, Jihomoravský kraj

Náplavka, Brno - Staré Brno, Jihomoravský krajVybaveno
Cena4 100 000 Kč

Tato nemovitost již od 17 388 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Prodám družstevní byt 2+kk v ulici Náplavka.

Bytová jednotka o ploše 50m2 (včetně 2m2 balkonu) se nachází ve 2.NP / 4.NP cihlového domu bez výtahu. K bytu dále náleží 2m2 sklep.

Byt prošel kompletní rekonstrukcí v roce 2012, veškeré nové rozvody, nové omítky, podlahy (dubové), koupelna, kuchyně. Součástí kuchyně jsou vestavné spotřebiče (trouba, myčka, lednice s mrazákem, plynový sporák s digestoří).

Vytápění a ohřev vody zajišťuje plynový kombinovaný kotel Protherm, umístěný v koupelně. Okna plastová.

Byt je velmi světlý, otevřený. Vyhlídka do zeleného vnitrobloku se školou a školkou.

Dům je po revitalizaci s novou fasádou, stupačkami, opravenými sklepy, byla provedena hydroizolace obvodového zdiva pod úrovní terénu.

Parkování v okolí domu, na jaře 2020 by se mělo v této oblasti zavádět parkování rezidentní. K domu patří dvůr na kterém bylo vybudováno 25 parkovacích stání. Naše místo nejde na nového člena družstva převést a musí na čekací listinu, na které je v současné době 5 zájemců.

Družstvo splácí úvěr spojený s koupí domu, zbytková částka na tento byt je 114 000 Kč (bude odečtena z kupní ceny).

Byt nebude možné v nejbližší době převést do osobního vlastnictví (předpokládaná doba převodu je 2025 po splacení zbytku úvěru). Převod členských práv je tak možné financovat pouze z vlastních prostředků nebo úvěrem za podmínky ručení jinou nemovitostí. Kupující neplatí 4% daň z převodu.

Náklady na provoz bytu jsou 3 200 Kč měsíčně družstvu (1 500 splátka úvěru, 1 000 fond oprav, zbytek vodné, stočné a ostatní náklady na společné prostory), plus energie (zhruba 900 plyn, 600 elektřina).

Součástí členských práv je podíl na dalších 15 bytech které družstvu v domě patří a které komerčně pronajímá (někteří z původních obyvatel se v době odkupu domu od města nechtěli stát členy družstva a jejich byty koupilo družstvo jako celek). Zisk z tohoto pronájmu jde do fondu oprav.

Strategická poloha s veškerou občanskou vybaveností, obchody, cyklostezka, zastávky MHD (tramvaj č. 8, 1, 6, bus 84). Vše pěšky několik minut od bytu.

Byt je vhodný pro mladý pár nebo jako investice, do konce října byl pronajatý za 15 000 plus energie. Prodáváme ho zařízený (skříně, stůl, židle, sedačka, postel, pračka). Volný ihned.

RK prosím nekontaktujte mě.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu583126
Dispozice2+kk
Dostupné od13. 11. 2019
Podlaží2
Typ budovyCihla
VytápěníPlynové
Užitná plocha50
VybavenoVybaveno
StavVelmi dobrý
VlastnictvíDružstevní
PENBG - Mimořádně nehospodárná

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.