Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Prodej domu 3+kk • 166 m² bez realitkyPrasetín, Dolní Hořice - Prasetín, Jihočeský kraj

Prasetín, Dolní Hořice - Prasetín, Jihočeský kraj
Cena1 390 000 Kč

Tato nemovitost již od 5 895 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Chalupa na klidném místě, na vlastním pozemku, 20 km od Tábora vhodná i k trvalému bydlení (s popisným číslem).

V okolí je krásná příroda, rybníky ke koupání, lesy, široké možnosti pro pěší i cyklistické výlety (pro cyklistiku je zde ideální nenáročný terén se spletitou sítí malých nefrekventovaných silniček a cest)

Kamenný dům, bývalá kovárna, jehož historie sahá nejméně 200 let do minulosti, v dobrém stavu, s 9 let starou krytinou a krovem v dobrém stavu, nedávno ošetřeném vysokotlakou injektáží proti dřevokaznému hmyzu.

Chalupa je rozdělená na obytnou část a stodolu, z nichž obě jsou propojeny půdou. V prvním patře se nachází ložnice a obývací pokoj s kuchyňskou linkou, oba s plochou cca 25 čtverečních metrů. V přízemí se nachází klenutá společenská místnost s velkým krbem (bývalá výheň) a studnou, dále spíž v níž se nachází vodní čerpadlo, a klenutá dílna. Krb je dostatečně veliký, aby v budoucnu mohl fungovat jako kotelna (cca 4m čtvereční, strop cca 2 m)

Dům je připojen na elektrickou síť, v přízemí jsou jen rozvody bez připojených zásuvek a vypínačů, ve společenské místnosti ale je jedna funkční zásuvka a funkční jedna zásuvka na strojní proud.

Voda je z vlastního zdroje, pitná, nicméně cca 3 metry od domu je vodní řád, k němuž lze v případě potřeby provést přípojku.

Vytápění je lokální, dřevem – krbová kamna.

Dům není připojen na kanalizaci a odpad je sveden do septiku na sousedním pozemku. Soused s jeho provozem souhlasí, ale nepřistoupí na prodej ani věcné břemeno. Může tedy v budoucnu nastat nutnost na vlastním pozemku umístit čističku a odpad svést do ní.

Na západní straně domu se nachází zahrádka o ploše cca 40 m čtverečních a na straně východní zahrádka o ploše 20 m čtverečních. Přístup je hlavním vchodem po silnici. Ulice je slepá, tedy kolem domu jezdí jen velmi málo aut (sousedé) Na západní zahrádku, na kterou svítí slunce téměř celý den, lze řešit přístup probouráním a rozšířením zazděného okna.

Na obecním pozemku přímo před domem stojí krásná vzrostlá lípa.

Ulice před domem je v zimě velmi spolehlivě, zpravidla do hodiny po začátku padání sněhu, protahována pluhem. Za čtyři roky, co jsem zde bydlel, jsem nikdy ve sněhu neuvízl.

Přímo v obci je autobusová zastávka směry Tábor, Humpolec, 300 m od obce vede hlavní tah Tábor-Humpolec-Pelhřimov a i zde je autobusová zastávka se směry Tábor, Pacov, Humpolec.

1 hod. chůze je v obci Pořín zastávka železniční.

cca 20 km od místa se nachází nájezd na dálnici D3. Dopravní situace mezi domem a dálnicí je vždy (až na případy uzavírek kvůli nehodám) velmi dobrá.

K nemovitosti se váže zástavní právo, které zde mám jako pojistku proti podvodníkům. Ještě před prodejem zástavní právo odstraním.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu611333
Dispozice3+kk
Plocha pozemku226
Typ budovyOstatní
RizikaPrověřit »
Užitná plocha166
Dostupné od1. 7. 2020
StavDobrý
PENBG - Mimořádně nehospodárná

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

MHD 9 minut autem

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete

MHD
🚘 8 515 m (9 min)
PoštaVodice u Tábora
🚘 5 854 m (7 min)
ObchodCOOP Jednota
🚘 5 780 m (6 min)
BankaČeská spořitelna
🚘 9 869 m (11 min)
Restaurace
🚘 4 436 m (4 min)
Lékárna
🚘 7 765 m (8 min)
ŠkolaZŠ Chýnov
🚘 7 853 m (8 min)
Hřiště
🚘 4 825 m (5 min)

Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.