Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Pozemek

Zobrazit všechny nabídky

Zobrazit všechny nabídky

Prodej pozemku • 3524 m² bez realitkyBřeclavská, Brno - Přízřenice, Jihomoravský kraj

Břeclavská, Brno - Přízřenice, Jihomoravský kraj
Cena4 199 000 Kč

Tato nemovitost již od 17 808 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Jedná se o rovinatý pozemek o celkové ploše 3524 m2. Pozemek má obdélníkový tvar. V případě zájmu možno prodat vedlejší dva pozemky o podobných rozměrech.

Územní studie - https://www.brno.cz/fileadmin/user_upload/sprava_mesta/magistrat_mesta_brna/OUPR/US_Brno_jih/2011/US_Brno_JIH_2011_v06_navrh_UPmB.pdf?fbclid=IwAR1o9RW8PJOh4BOonH3HPLe1KbXcXS1MZUuOCho8uW-NJsymGq_N-MNZQ5U

Všechny tři pozemky jsou součástí rozvojové lokality města Brna viz schválená Územní studie Rozvojové území Brno-jih https://www.brno.cz/sprava-mesta/magistrat-mesta-brna/usek-rozvoje-mesta/odbor-uzemniho-planovani-a-rozvoje/dokumenty/upp/rozvojove-uzemi-brno-jih/ dle této studie jsou předmětné pozemky určeny k výstavbě bytových domů viz https://www.brno.cz/fileadmin/user_upload/sprava_mesta/magistrat_mesta_brna/OUPR/US_Brno_jih/2011/US_Brno_JIH_2011_v06_navrh_UPmB.pdf což bylo podkladem tzv. “Aktualizace územního plánu “ viz https://www.brno.cz/sprava-mesta/magistrat-mesta-brna/usek-rozvoje-mesta/odbor-uzemniho-planovani-a-rozvoje/dokumenty/upmb/opatreni-obecne-povahy-k-vydanym-zmenam-upmb/ tento velký soubor změn územního plánu zrušil soud, přičemž předmětné pozemky nebyly předmětem žádných námitek a jsou v současné době v nezměněné podobě (tedy jako pozemky určené k výstavbě bytových domů) “navráceny” zpět do územního plánu v 43. souboru změn ÚP viz https://www.brno.cz/sprava-mesta/magistrat-mesta-brna/usek-rozvoje-mesta/odbor-uzemniho-planovani-a-rozvoje/dokumenty/upmb/navrhovane-zmeny-upmb/43-soubor/ Magistrat Brna bezprostředně po zrušení této aktualizace hledal možnosti jak tyto žádoucí a nekontroverzní části co nejrychleji vrátit zpět do UP, po konzultacích právníci města doporučili celým procesem schvalování projít znovu. Dle harmonogramu probíhá nyní dle aktuálních informací OUPRu Brno zpracování a z časových důvodu současně projednávání s dotcenymi orgány tak, aby do konce tohoto roku bylo vše připraveno k veřejnému projednání a následnému schválení zastupitelstvem města. ¨

Pod čáru uvádím, ze cena pozemků bezprostředně po schválení “Aktualizace územního plánu “ vyskočila na cca 3500 Kč/m2 po zrušení této aktualizace klesla cena na v průměru 1900 Kč/m2, nicméně tato cena se objevuje u všech stejně, zrušenou Aktualizací územního plánu “postižených” pozemku v okolí nyní, neboť jsou součástí schválené rozvojové lokality města Brna. V případě potřeby mám mnoho dalších podkladů jak k vývoji cen, korespondenci s magistrátem apod.

Telefon: +420 728 288 108

Email: info@skupinacerta.cz

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu528928
VybavenoNevybaveno
Plocha 3 524
VlastnictvíOsobní

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.