Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Byt
  • 4+1, 4+kk, 5+1, 5+kk

Zobrazit všechny nabídky

Zobrazit všechny nabídky

Prodej bytu 4+1 • 92 m² bez realitkyVokrojova, Praha - Modřany

Vokrojova, Praha - ModřanyČástečně vybaveno
Cena5 200 000 Kč

Tato nemovitost již od 22 053 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Praktický byt v osobním vlastnictví v Modřanech, Na Beránku, nyní o dispozici 4+1 s lodžií a má 2 WC. Je upravitelný na 5+kk či dvougenerační byt.

Byt má celkovou výměru s příslušenstvím: 89,17m2. (Lodžie 2.59m2 se do celkové podlahové plochy nezapočítává). Kuchyň 11.38m2, obývák 20.44m2, ložnice přístupná z obýváku 8.99m2, samostatně přístupné ložnice 12.01m2+12.05m2, předsíň a koupelna dohromady 15.58m2, dvě WC 2.72m2, sklep 6.00m2.

Byt je cca 350 metrů od státní Montessori školky a 250 metrů od státní devítileté Montessori školy v Modřanském sídlišti Na Beránku. V sídlišti jsou také standardní školky a škola i Dům dětí a mládeže Monet. Dům je v klidné slepé ulici, 250 m od zastávky MHD Pavelkova, 120 m od večerky a 200 m od větších potravin, 2 restaurací a hospody. V okruhu 400 metrů je 7 dětských hřišť, nejdelší český Pumptrack Modřany (86 metrů) a příjemná Modřanská rokle. Velké dětské hřiště na malém Letišti Točná je vzdáleno 2,5 km, či na kole zajížďkou kolem koňských výběhů cca 3,5 km. Koně občas spásají i trávu na sídlišti a když se domluvíte, může si dítě na osedlaného koně sednout. S MHD jste za 19 minut na metru Kačerovu nebo Smíchovském nádraží. Po vystavbě metra D bude metro ještě blíž. Do 10ti minut MHD je fotbalový a tenisový klub Tempo Lhotka, koupaliště, volejbalový oddíl TJ Orion Praha nebo dětská turistická skupina Modřanská Trojka. V přízemí vedlejšího vchodu našeho domu je klubovna skautských Světlušek. 5 min. autobusem je Poliklinika Modřany, pošta, zubaři, potraviny několika řetězců, různé restaurace, a řada různých prodejen. Přímo v dochozí vzdálenosti je i plavání miminek v Baby clubu Kenny, rodinná cukrárna a další. Lokalita je vynikající, proto nedaleko vznikl (naštěstí poměrně citlivě) developerský projekt Bydlení na Beránku.

Byt má okna na východ a západ a nachází se v posledním patře klidného kompletně zrekonstruovaného a zatepleného 4 patrového domu s pouze 8 byty v každém vchodu. K bytu náleží otvíratelná zasklená lodžie a prostorný sklep (dobře osvětlená kovová kóje 6 m2 s praktickými regály, v uzamykané místnosti kde je jen jeden další sklep). V domě je prostorná kolárna, s možností ponechat kočárek. Panelák je dobře udělaný, takže neslyšíte sousedy ani přes zeď ani přes stupačky, a na poctivou panelovou zeď bez problému kamkoliv pověsíte skříňky (výhoda proti novostavbám ze sádrokartonu). Celý dům tvoří půdorys ve tvaru "U", s dětským hřištěm umístěným bezpečně uvnitř "U", kde otevřená strana míří do zeleně bez aut. V domě není výtah a dispozice domu neumožňuje výtah doinstalovat. Dům je dobře spravován. Díky kompletní rekonstrukci a zateplení stěn a střechy domu jsou na byt nízké náklady na provoz. SVJ nemá dluhy, ale naopak na prodávaný byt připadá naspořených cca 100 000 Kč ve fondu oprav (a měsíční příspěvky jsou nízké).

Starší vyjádření předsedy SVJ k zateplení domu:

Podstatnější úspora nastala po výměně oken v roce 2007 a zateplení pláště domu a střechy v roce 2011. Poslední naše roční spotřeba v roce 2015 byla 1067,4 GJ. Porovnáme-li to se spotřebou tepla v roce 2003 před realizací všech zmíněných úsporných opatření, která činila 2681,13 GJ představuje pokles cca 60%. Pokud sledujete informace uváděné v časopisu Krok, tak v porovnání domů spravovaných SBD POKROK jsme se pohybovali někde kolem 10. místa (bez solárních panelů, tepelných čerpadel a rekuperací vzduchu).

V bytě byla cca před 10ti lety provedena předchozím majitelem rekonstrukce. Vstup na lodžii a všechna okna jsou plastová. Bylo ponecháno zadní samostatné WC s umyvadlem, a byla nově zbudována rozšířená přední koupelna s průchodem na druhé WC.

Zvažovali jsme různé způsoby rekonstrukce od dvougeneračního bytu s dvěma koupelnami a kuchyněmi, přes 2 varianty přestavby na 5+kk, přesunutí koupelny do zadní části bytu a různé dispozice pokojů pro 3 děti či naopak propojení místností. Pro mnoho možností jsme se nedokázali rozhodnout, proto jsme dočasně jen vymalovali na původní tapety. Časem jsme zjistili, že nám současná dispozice vyhovuje a už nechtěli rekonstruovat, proto v koupelně zůstala starší smaltovaná vana a původní rozvody elektro v hliníku (kromě kuchyňské linky, kam je natažena elektrika v mědi).

Prodávaný byt je čistý a použitelný, ale pro útulné bydlení budete pravděpodobně chtít doinstalovat dvířka na kuchyňskou linku (IKEA) a digestoř, opravit smalt na vaně (nebo vanu vyměnit) a nanovo vymalovat. Parkování je bez problému přes den, ale při pozdějším večerním příjezdu počítejte s parkováním na rozlehlém parkovišti cca 100-150m od domu. Jiné nestandardky by Vás s bytem potkat neměly, ale to nejlépe uvidíte osobně na osobní prohlídce.

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu536120
Dispozice4+1
Podlaží4
Typ budovyPanel
Užitná plocha92
VybavenoČástečně
VlastnictvíOsobní
RizikaPrověřit »

Vybíráte byt?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete


Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.