Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Inzerát již není v nabídce

Podobné nabídky jako tato nemovitost

  • Prodej
  • Dům
  • 5+1, 5+kk, 6+1, 6+kk

Zobrazit všechny nabídky

Prodej domu 5+1 • 200 m² bez realitky15193, Hořice na Šumavě - Hořice na Šumavě, Jihočeský kraj

15193, Hořice na Šumavě - Hořice na Šumavě, Jihočeský krajČástečně vybaveno • Parkování • Garáž
Cena6 700 000 Kč

Tato nemovitost již od 28 414 Kč měsíčně s roční úrokovou sazbou od 4,89 %.


Dům pochází z 30-tých let, je cihlový, podsklepený (polovina půdorysu), samotný dům má rozměry 10,5x 9,5 m: byt je v přízemí a 1.patře, dále je v domě půda (kde lze ještě vybudovat další místnosti půdní vestavbou). Dům i zahrada by po menších úpravách bylo možno rozdělit na dvě bytové jednotky, každý byt v jednom podlaží.

Dům prochází od roku 2000 rekonstrukcí, byly postupně vyměněny rozvody elektřiny, vody, odpady, vybudováno ústřední topení s elektrokotlem, další vytápění je krbem s teplovzdušným výměníkem, rozvody teplého vzduchu do místností i nahoře v patře. Dům je napojen na obecní vodovod a kanalizaci, ve sklepě je studna s vydatným zdrojem vody, tato voda je rozvedena na několik míst v zahradě k zalévání.

Dům je zateplen, okna plastová, střecha s betonovou krytinou. Všude vyměněné podlahy: plovoucí, dlažba nebo PVC. Asi před 10 lety výměna schodiště do patra, to je z dubového masivu, obložení - dubová dýha. Internet je zajištěn pevnou linkou.

V domě zůstane kuchyňská linka na míru s většinou vestavěnými spotřebiči Elektrolux a Siemens a nábytek v pracovně (modrá výmalba), který je také z dubového masivu/ dýhy a je také na míru.

Přízemí: vstupní chodba, samostatné WC, koupelna, kuchyně, jídelna spojená s obývákem a schodiště do podkroví a do sklepa.

Patro: schodišťová hala, průchozí pracovna, dvě ložnice, komora.

Pozemek je svažitý. Na pozemku je původní kamenná stavba s novou cihlovou přístavbou obloženou dřevem, dnes slouží jako dílna a zahradní sklad, tato budova má nízkou půdu a zastřešenou terasu, na kterou navazuje zastřešené posezení s kamenným krbem a udírnou (ta je však k rekonstrukci). Dílna tvoří s domem malý dvorek. Dále je u domu garážové stání pro dvě auta, všechny tyto střechy také s betonovou krytinou. U domu je také dřevěná stavba – dřevník.

Na zahradě je skleník s automatickou závlahou a větráním, dřevěná stavba v současnosti používaná jako kurníky pro drůbež, kamenné a betonové zídky a kamenem dlážděné chodníky. Na zahradě je malé jezírko s nuceným oběhem a kořenovou čističkou vody. Na zahradě jsou vzrostlé stromy, včetně ovocných, ovocné a okrasné keře, zeleninové a květinové záhony. Nájezd ke garážovému stání je vyasfaltovaný, což usnadní úklid sněhu v zimě.

Hořice na Šumavě leží na silnici z Českého Krumlova (13 km) do Černé v Pošumaví (6 km) u Lipenského jezera, obec má obchvat. V Hořicích je MŠ, ZŠ (1. st.), obecní úřad, kostel, obchod, pošta, lékaři pro děti i dospělé, restaurace, pivnice, letní amfiteátr s programem kulturního léta a o prázdninách také dětské divadlo v přírodě (Pohádková rezervace). V obci je každoroční Masopust, stavba máje a další společenský život. Kompletní vybavenost je v Českém Krumlově.

Poznámka k fotografiím: fotky domu z ulice jsou starší, protože v současné době je kolem domu živý plot, který sice poskytuje více soukromí, ale dům je z ulice vidět hůře.

Více fotek: https://www.zonerama.com/ProdejdomuHoricenaSumave/Album/7816784

Parametry nemovitosti

Číslo inzerátu690572
Dispozice5+1
Dostupné od1. 12. 2021
StavVelmi dobrý
Typ budovyCihla
RekonstrukceKompletní
VodaZ veřejného zdroje
RizikaPrověřit »
Užitná plocha200
VybavenoČástečně
Plocha pozemku1 317
Podlaží1
StáříNad 50 let
ProvedeníLuxusní
OdpadVeřejná kanalizace

Vybíráte dům?

Mějte jistotu, že máte všechny důležité informace!

Co tato nemovitost nabízí?

Terasa
Parkování
MHD 0 minut pěšky
Sklep
Garáž

Hypoteční kalkulačka

let

V okolí nemovitosti najdete

MHDHořice na Šumavě
🚶 0 m (0 min)
PoštaHořice na Šumavě
🚘 908 m (1 min)
ObchodPLUS JIP
🚘 939 m (1 min)
RestauraceU Pranýře
🚘 959 m (1 min)
SportovištěSokol Kájov
🚘 8 658 m (7 min)
Hřiště
🚘 7 036 m (6 min)

Vzdálenost k:

Stále hledáte to pravé?

Nastavte si hlídacího psa. Nabídky vybrané na míru dostanete souhrnně 1× denně e-mailem. S Premium profilem máte k ruce hlídačů rovnou 5 a když se něco objeví, informují vás obratem.