Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Proč právě teď je ten správný čas pořídit si nízkoenergetický dům?

Pokud se rozhodujete, zda si postavit nízkoenergetický dům, nyní je ten správný čas. V dnešní době se stále více lidí začíná zajímat o energetickou účinnost a udržitelnost svých domů, a to z několika důvodů.


Lucie Starovičová
Lucie Starovičová14. 11. 2023 | Doba čtení: 7 minut

Pokud se rozhodujete, zda si postavit nízkoenergetický dům, nyní je ten správný čas. V dnešní době se stále více lidí začíná zajímat o energetickou účinnost a udržitelnost svých domů, a to z několika důvodů. Společnost Goopan rozumí těmto trendům a věnuje se konstrukci domů, které tyto požadavky splňují. Nízkoenergetický dům může výrazně snížit náklady na energie, zlepšit kvalitu života a přispět k ochraně životního prostředí.

Nechte se inspirovat moderním a netradičním designem domů

Minimalizujte spotřebu energií

V první řadě, nízkoenergetické domy jsou navrženy tak, aby minimalizovaly spotřebu energie. To znamená, že jsou dobře izolované, mají účinné větrání a využívají obnovitelné zdroje energie jako solární panely nebo tepelná čerpadla. Díky tomu může být spotřeba energie snížena až o 90 % ve srovnání s běžnými domy. To znamená, že náklady na energie jsou mnohem nižší a mohou vám ušetřit tisíce korun ročně.

Zdraví na prvním místě

V druhé řadě, nízkoenergetické domy mají často lepší kvalitu vzduchu. Větrání a izolace pomáhají udržovat stálou teplotu uvnitř domu a minimalizovat vlhkost a plísně. To znamená, že v domě je zdravější a pohodlnější klima. Navíc, nízkoenergetické domy jsou často navrženy tak, aby minimalizovaly hluk ze silnic a dalších zdrojů, což zlepšuje kvalitu života.

Pro naši planetu

V neposlední řadě, nízkoenergetické domy přispívají k ochraně životního prostředí. Spotřeba energie z fosilních paliv je jedním z hlavních zdrojů skleníkových plynů a globálního oteplování. Pokud snížíte svou spotřebu energie, pomůžete snížit emise skleníkových plynů a pomoci chránit planetu.

Proč právě teď je ten správný čas pořídit si nízkoenergetický dům?

Rozhodnutí postavit si nízkoenergetický dům může být jednou z nejlepších investic, kterou můžete udělat pro své bydlení i pro planetu. S rostoucím zájmem o udržitelnost a energetickou účinnost budou nízkoenergetické domy pravděpodobně stále populárnější a mnohem více ceněné.

Při rozhodování o výstavbě nízkoenergetického domu nezapomínejte také na další faktory, jako je umístění domu, orientace, izolace a větrání. Zvažte také možnosti využití obnovitelných zdrojů energie, jako jsou solární panely nebo tepelná čerpadla, které vám mohou pomoci snížit energetickou zátěž a získat nezávislost na konvenčních zdrojích energie.

V současném světě se udržitelnost a energetická účinnost stávají stále důležitějšími tématy. Postavením nízkoenergetického domu nejen ušetříte peníze na energiích a snížíte vaši stopu uhlíku, ale také pomůžete snížit vaši závislost na fosilních palivech a ochráníte životní prostředí pro budoucí generace.



Nyní je ideální čas pro rozhodnutí o výstavbě nízkoenergetického domu. Hledáte-li spolehlivého partnera, který vám s realizací pomůže, společnost Goopan přichází s velmi lákavou nabídkou. Do 15. 12. 2023 poskytuje 5% slevu na cenu domu a k tomu fotovoltaický systém zdarma. Např. designový LIGHT 03 vyjde po slevě na pouhých 4 992 000 Kč.

Kromě toho Goopan nabízí kompletní servis, který zahrnuje projektování, vyřízení stavebního povolení až po samotné dokončení stavby.