Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Vytvořte si domácí dekorace pomocí tiskárny na fotky

Potrpíte si na útulný domov? Pak nám jistě dáte za pravdu, když řekneme, že útulnost není jen o výrazných věcech v čele s krby či ušáky, ale taktéž o maličkostech, které dokáží celkový dojem z interiéru nenásilně ještě o pár úrovní povznést. Řeč je například o nejrůznějších domácích dekoracích, které si dokážete snadno a rychle vyrobit pomocí vaší domácí tiskárny a to přesně tak, jak se vám domů hodí. Že nevíte, které tiskárny jsou k tomu vhodné a do čeho se pustit? V následujících řádcích vám to povíme.


Lucie Starovičová
Lucie Starovičová18. 12. 2023 | Doba čtení: 7 minut

Jak využít domácí tiskárnu na tvorbu dekorací

Hned na úvod tohoto článku některé z vás pravděpodobně zklameme. Pokud totiž vlastníte laserovou tiskárnu, bohužel disponujete zcela nevhodným modelem a nemá pro vás proto příliš smysl se do tisku domácích dekorací pouštět. Jediná smysluplná domácí tiskárna na fotky je totiž inkoustová, jelikož jen ta zvládá domácí tisk fotografií, obrázků či obecně grafik ve velmi dobré kvalitě. Základem je tedy vlastnit právě tu. 

Není to však jen o vhodné tiskárně na fotky. Abyste byli schopní tvořit vskutku povedené domácí dekorace, je nejprve k vaší inkoustové tiskárně pořídit kvalitní barvy do tiskárny a následně sáhnout po vhodném papířu. Tím nejlepším je bezesporu fotopapír, který díky své speciální povrchové úpravě a dalším vlastnostem nechá vaše výtisky vyniknout v maximální možné míře. 

Pokud nevíte, jak tisknout na fotopapír, máme pro vás velmi dobrou zprávu - nejedná se totiž o nic složitého. Stačí totiž vlastně jen to, že jím v tiskárně nahradíte standardní kancelářský papír, následně si tisk nastavíte na jeho formát, zvolíte maximální možnou kvalitu tisku a je hotovo. Poté už je vše v režii tiskárny, která vám domácí dekorace do pár vteřin hravě vyrobí.

Okolí pracovního stolu vyzdobeno fotografiemi

Vraťme se ale ještě chvíli k tiskárně jako takové. Byla by totiž chyba si myslet, že k úspěchu stačí jen to, aby byla inkoustová. Tedy, jak se to vezme. Pokud jste totiž puntičkáři, kteří chtějí mít své domácí dekorace naprosto dokonalé, pak je třeba sáhnout přesně po takové tiskárně, která vám to umožní. A tou je konkrétně model vybavený větším množství inkoustových kazet s různými odstíny

Běžné levné domácí inkoustové tiskárny pracují se čtyřmi základními barvami (CMYK - C = cyan/azurová, M = magenta/purpurová, Y = yellow/žlutá, K = key black/klíčová černá barva), které se mezi sebou promíchávají. 

Právě to však může být zejména u světlejších barev mírně omezující, jelikož se mezi sebou výše zmíněná čtveřice odstínů zkrátka nedokáže promíchat přesně tak, jak by bylo ideální. Z toho důvodu je logicky lepší mít v tiskárně vícero inkoustových kazet s různými odstíny, které nabízí daleko větší množství barevných kombinací a tedy jsou ve výsledku schopny tisknout v daleko širší barevné škále. Je zde ale samozřejmě třeba také počítat s vyšší pořizovací cenou

Tipy na domácí dekorace, které zvládnete vyrobit levou zadní 

A do čeho se tedy vlastně v rámci domácích dekorací pustit? Možností je nespočet a je tedy jen na vás, zda se vám domů hodí spíše fotky, nebo něco zcela jiného. Pustit se můžete například do tisku:

  • fotek, které můžete klidně vylepšit v softwarových editorech o rámečky či jiné efekty
  • kalendářů s vlastním designem a tématikou, které lze vytvořit jednoduše přes šablony na internetu
  • omalovánek, které můžete dát následně na vybarvení vašim dětem a poté si je zarámovat a vystavit 
  • citátů, které ať už vás, vaší rodinu či vaši domácnost vystihují nebo jsou vám blízké
  • grafik, které vás vizuálně baví, inspirují vás nebo zkrátka jen dokonale dotvoří celkový ráz vaší domácnosti

Tip!
S pomocí tiskárny dokážete vyzdobit pokoj i vaší ratolesti. Inspirujte se návrhy na dekorace do dětského pokoje a využijte tak svoji tiskárnu na maximum.