Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

3 tipy, jak získat pronájem

Chcete být při hledání pronájmu úspěšní? Poradíme vám, jak na Bezrealitky rychle seženete nájemní bydlení a uspějete před velmi dravou konkurencí.


Lucie Starovičová
Lucie Starovičová30. 8. 2023 | Doba čtení: 5 minut

Tip č. 1: Hlídací pes

Majitelé jednoduše pozvou na prohlídku toho, kdo se ozve dříve. Dalším zprávám pak už nevěnuje tolik pozornosti. Není se čemu divit. Vždyť na opravdu dobrou nabídku reaguje během prvních tří hodin zhruba deset lidí. Jak také patřit k těm nejrychlejším zájemcům a zvýšit své šance na získání pronájmu?

Nastavte si hlídacího psa, který bude nonstop hlídat nové inzeráty, podle vámi zadaných parametrů, za vás. V rámci Premium profilu máte k dispozici až 5 hlídacích psů. Jakmile se na Bezrealitky objeví přesně to, co hledáte, okamžitě po vystavení dostanete upozornění e-mailem.

Tip č. 2: Perfektně vyplněný profil

Z našich dat vyplývá, že jsou úspěšnější zájemci s ověřeným a perfektně vyplněným profilem včetně profilové fotky. V očích majitele budete působit spolehlivěji a důvěryhodněji než zájemci, kteří toho o sobě moc neprozradí.

Navíc ne každý majitel potřebuje obsadit byt hned a rád si vybírá ze zájemců, kteří napsali víc než jen: „Dobrý den, mám zájem, kdy je prohlídka?“. Dejte si tu práci a připravte si krátké představení (věk, zaměstnání, životní styl apod.), které pak jen lehce upravíte podle konkrétního inzerátu. Až na Bezrealitky přistane ta správná nabídka, nebudete se zdržovat psaním úplně nové odpovědi a jen zkopírujete připravený text. I těch pár ušetřených minut může být rozhodujících.

Tip č. 3: Ověření bezdlužnosti

Jednou z hlavních obav majitelů jsou neplatiči nájemného. Nesolventním zájemcům se proto vyhýbají obloukem a dávají přednost těm, kteří mohou svou spolehlivost nějak prokázat. Když budete mít předem Ověřenou bezdlužnost, která je v rámci Premium profilu zdarma, budete důvěryhodnější a navíc urychlíte komunikaci s majitelem.

Aby hledání nájmu nebylo běh na dlouhou trať

Zájem o pronájmy neklesá a poptávka převyšuje nad nabídkou už několik let. Z našich statistik vyplývá, že dlouhodobý průměr je 30 zájemců na jeden byt. Opravdu dobré nabídky a levné byty jich mají ještě více.  Dá se očekávat, že ani v budoucnu tomu nebude jinak.

Štěstí přeje připraveným, aktivním a spolehlivým zájemcům, kteří využívají všech možností, jak získat pronájem. Věříme, že díky výhodám, které Bezrealitky nabízí, bude hledání pronájmu příjemnější a rychlejší.