Vypadá to, že náš server prochází údržbou nebo jste offline. Některé funkce webu mohou být dočasně nedostupné.

Za dostupnější bydlení! Spojujeme síly s těmi, kdo to myslí vážně

Je to jedna z hlavních lidských potřeb, přesto se nám v poslední době vzdaluje. A pro mladší generace se z ní stává namísto radosti spíš velký černý otazník. Bydlení, jehož dostupnost se zhoršuje nejen v Česku, ale i ve světě.


Nikola Sychrová
Nikola Sychrová28. 7. 2021 | Doba čtení: 8 minut

Je to jedna z hlavních lidských potřeb, přesto se nám v poslední době vzdaluje. A pro mladší generace se z ní stává namísto radosti spíš velký černý otazník. Bydlení, jehož dostupnost se zhoršuje nejen v Česku, ale i ve světě.

Už když Bezrealitky před patnácti lety vznikly, náš hlavní cíl byl jasný. Udělat dostupnější nabídku bydlení k pronájmu i prodeji. Tak, aby se neprodražovalo kvůli nesmyslným provizím pro makléře. Tak, aby se o volném pokoji k pronájmu nebo bytu k prodeji dozvěděl kdokoli z republiky.

Rychlost jako klíčový aspekt hledání bydlení

I díky nám se z hledání bydlení stala záležitost doslova na hodiny namísto původních dnů. I díky nám mohou majitelé jednoduše hledat ty nejvhodnější zájemce o koupi a pronájem a dohodnout se na ceně, která bude férová a transparentní pro obě strany.

Každý měsíc takto propojíme skoro 5000 majitelů se zájemci. S průměrnou rychlostí domluvy kolem tří týdnů. Není to úžasná představa? Na začátku měsíce se rozhodnete prodat nebo pronajmout nemovitost a na jeho konci máte vážného zájemce?

Naše mise je dostupnější bydlení

Jenže pořád je co zlepšovat. A my chceme být ve zvyšování dostupnosti bydlení na špičce. I proto jsme se stali zakládajícím členem nové skupiny firem a expertů, které to vidí stejně – European Housing Services. A náš šéf Hendrik Meyer se zároveň postaví do jejího čela.

A neklademe si malé cíle. Společně chceme být nejlepší, nejférovější a nejdostupnější službou ve všech aspektech, které se bydlení týkají. Víme samozřejmě, že nebudeme vždy nej, ale chceme se o to alespoň pokusit. S houževnatostí nám vlastní to jednou přijít musí.

Jak to chceme dokázat?

Občas se na staré problémy chceme podívat novýma očima. Věděli jste například, že v Česku je jeden z největších podílů nevyužívaných nemovitostí na světe? A není rychlejší a levnější umět tyto nemovitosti vrátit zpět pro bydlení, než očekávat, že postavíme nové domy všem, kteří je potřebují?

To je jeden z našich cílů – nakoupit nemovitosti, o které není zájem a co nejrychleji je nabídnout novým majitelům. Nejsme první, koho to napadlo, ale umíme to dělat lépe – nechceme ze starých domů dělat nové honosné rezidence, které si málokdo dovolí. Zrekonstruujeme je do standardu, který vyhovuje běžným Čechům a voilá, nové bydlení je na světě. Říkáme tomu „mikrodevelopment“ a už se nám takto podařilo opravit a prodat desítky domů a bytů.

Hledáte nájem? Chceme, aby vám to zabralo jen pár dnů, ať bydlíte kdekoli. Aby bylo možné domluvit se s majitelem online a po internetu podepsat také veškeré potřebné dokumenty. Majitelům bytů nabídneme takovou službu, aby pro ně bylo výhodné byty nabídnout k pronájmu s jistotou garantovaného nájmu a neležely zbytečně ladem. Díky tomu, že ve skupině EHS je služba Tvůj Správce, která v tomto oboru patří ke špičce.

Potřebujete prodat nemovitost? Chceme se postarat o to, aby to byl příjemný zážitek, ze kterého budete mít hned dvojí radost. Že jste svůj dům nebo byt předali lidem, kteří díky tomu našli nové bydlení a zároveň jste za něj dostali férovou cenu. Chceme každému nabídnout možnost volby – co kdo zvládne sám, ať zvládne sám. Ale zároveň nabídnout možnost využít specialisty všude tam, kde si kdokoli na něco netroufne. A kdo se nechci o nic starat, musí mít možnost svěřit kompletní péči o prodej někomu jinému bez nutnosti platit provizi. Protože když budou realitní služby lidské, jednoduché a férové, budou lidé ochotněji prodávat své nemovitosti.

Zároveň se chceme podělit o svá data. Víme, kolik kde stojí nájmy, za kolik se nabízí domy k prodeji. I to pomáhá se zvyšováním dostupnosti, protože vyjednávání o ceně se může vést na číslech, která nejsou zkreslená o provize realitních kanceláří.

Kdo bude v EHS s námi?

Samozřejmě bychom to nezvládli sami, takže kromě Bezrealitky ve skupině EHS najdete Maximu, která buduje síť největších odborníků na prodeje domů a bytů. Český nemovitostní trust nám pomáhá s financováním nemovitostí, které chceme oprášit a znovu nabídnout lidem. A Tvůj Správce pak dokáže zařídit vše kolem bezstarostných pronájmů s garantovaným nájmem.

Naše mise rozhodně není jednoduchá, ale rozhodně je smysluplná. Těšíme se na ni a děkujeme všem, kteří nám při ní drží palce. Tak třikrát hurá dostupnějšímu bydlení!