Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Rekonstrukce nemovitosti před prodejem

Rychlé navýšení ceny je před prodejem nemovitosti jeden z prvních nápadů každého majitele. Jak ale zvýšit cenu a neprodělat na tom? V tomto článku se dozvíte, co má cenu rekonstruovat a na čem byste pouze ztráceli čas.


Nikola Sychrová
Nikola Sychrová25. 6. 2021 | Doba čtení: 5 minut

Kolik chcete do rekonstrukce investovat?

Investice do rekonstrukce se může pohybovat od desetitisíc korun až k milionovým částkám. Proto je důležité si nejdříve ujasnit, kolik chcete do rekonstrukce investovat. Při prodeji se vám nemusí vrátit původní investice v plné výši.

Je důležité si nejdříve ujasnit, kolik chcete do rekonstrukce investovat.

Jaké části nemovitosti se vyplatí rekonstruovat?

Vždy záleží na stáří nemovitosti a na stáří jednotlivých částí. Pokud máte například panelový byt, který má umakartové jádro a stará okna, bylo by nejlepší soustředit se primárně na tyto části. Pokud však máte nemovitost, která je částečně zrekonstruovaná a chtěli byste upravit např. kuchyň, celá rekonstrukce je samozřejmě jednodušší a finančně méně náročná. Zkuste si tedy projít byt nebo dům krok po kroku a zamyslete se nad tím, co je opravdu potřeba rekonstruovat a co se dá zatraktivnit home stagingem (=využitím bytového designu k zatraktivnění prodávané nemovitosti)

Myslete však na to, že se novým majitelům nemovitosti nemusíte trefit do vkusu. Většina lidí si kupuje nemovitost s tím, že ji bude muset rekonstruovat a zvelebí si ji dle svých představ. Raději se tedy zaměřte na rekonstrukci střechy než na rekonstrukci koupelny.

TIP! Zkuste vylepšit byt před prodejem pomocí home stagingu.

Rekonstrukce svépomocí, nebo s firmou?

Další důležitý bod, na který je potřeba se zaměřit je samotná realizace rekonstrukce. Buď si rekonstrukci uděláte sami, nebo si vyberete ze širokého spektra firem, které se rekonstrukcí zabývají. Rekonstrukce svépomocí může vyjít finančně lépe než rekonstrukce s firmou. Pokud ale nemáte s rekonstrukcí předchozí zkušenosti a nejste manuálně zruční, rekonstrukce svépomocí pro vás může být velice obtížná. V tomto případě vám doporučujeme obrátit se na firmu.

Jak časově náročná je rekonstrukce?

  Důležité při zvažování rekonstrukce je i časová náročnost. Pokud se rozhodnete pro rekonstrukci svépomocí, doba trvání rekonstrukce se může velice protáhnout. V případě, že si na rekonstrukci najmete firmu, měla by vám být schopna na začátku sdělit, za jak dlouho bude hotovo. Samozřejmě se doba liší i na základě toho, jak velká rekonstrukce bude. Pokud chcete provést pouze rekonstrukci koupelny či rekonstrukci kuchyně, časová náročnost může být od jednoho do dvou týdnů. Když se rozhodnete pro rekonstrukci kompletně celé nemovitosti, časová náročnost může být i v rámci měsíců. Nechcete-li se zabývat rekonstrukcí ani prodejem, zkuste náš Prodej Expres, kde vás všech starostí zbavíme a nemovitost od vás vykoupíme v jakémkoliv obyvatelném stavu.

Co když si nejsem jistý ani jednou variantou?

V případě, že se vám ani jedna varianta nezamlouvá, Vyzkoušejte náš Prodej Komfort, kde zatraktivníme vaši nemovitost za vás a následně vám pomůžeme i s prodejem.